sursa foto:  Europa Libera

Evgheni Prigojin părăsește teritoriul Rusiei. Vladimir Putin îi dă asigurări: ‘Dosarul penal va fi abandonat. Nimeni nu îi va persecuta pe luptătorii Wagner’

Revolta din Federația Rusă s-a încheiat! Administrația de la Kremlin a anunțat ce se va întâmpla cu Evgheni Prigojin și mercenarii Wagner.

 

Evgheni Prigojin, care a condus o tentativă de rebeliune armată în Rusia, va pleca în Belarus, a anunţat Kremlinul sâmbătă seară, dând asigurări că justiţia ţării nu-l va urmări penal pe şeful grupării paramilitare Wagner şi nici pe luptătorii care l-au urmat.

 

Dosarul penal va fi abandonat împotriva lui. El va merge în Belarus„, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre omul de afaceri, notează AFP.

Nimeni nu îi va persecuta pe luptătorii având în vedere meritele lor pe frontul ucrainean„, a adăugat el.

 

În acelaşi timp, preşedintele rus, Vladimir Putin, este „recunoscător” aliatului său belarus, Alexandr Lukaşenko, pentru rolul său de mediator cu Evgheni Prigojin în soluţionarea rebeliunii armate eşuate a şefului grupării Wagner.

Suntem recunoscători preşedintelui Belarus pentru aceste eforturi„, a afirmat Dmitri Peskov, salutând „o rezoluţie fără noi pierderi”.

Conversaţia din cursul serii dintre cei doi preşedinţi a fost foarte lungă şi sincer caldă„, a adăugat el.

Rebeliunea eşuată a grupului Wagner nu va afecta „în niciun caz” intervenţia militară rusă în Ucraina, a subliniat Kremlinul, în contextul în care trupele Kievului sunt în ofensivă de câteva săptămâni.

În niciun caz„, a respins Dmitri Peskov, întrebat de presă cu privire la eventualele consecinţe ale rebeliunii eşuate asupra planurilor Kremlinului în Ucraina.

+Operaţiunea militară specială+ continuă. Militarii noştri au reuşit să respingă contraofensiva Ucrainei„, a insistat el, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare