sursa foto:  capital.ro

EXCLUSIV Avem calculele complete! Ce înseamnă, de fapt, creșterea salariului minim – Sumele reale pe care le vor încasa angajații și statul român

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că salariul minim pe economie va crește de la 1 noiembrie 2018, nu de la 1 ianuarie 2019, așa cum era programat.

Bugetul.ro vă dezvăluie, luni, ce-nseamnă, de fapt, această creștere a salariului minim pentru angajați, respectiv pentru stat.

La ora actuală, salariul minim brut este de 1.900 de lei. Din această sumă, oamenii încasează „în mână” 1.162 de lei, 738 de lei ducându-se la bugetul de stat.

Începând cu data de 1 noiembrie, salariul minim va crește la 2.050 de lei. Astfel, angajații vor primi suma netă de 1.247 de leiiar 803 lei se vor duce la stat.

Așadar, persoanele care lucrează pe salariul minim pe economie vor primi lunar cu 85 de lei în plus. Totodată, în fiecare lună, salariatul va plăti cu 65 de lei în plus către stat.

Vezi și Lovitură puternică pentru Orange! Cum își înșela clienții

Modificare-cheie în noua Lege a pensiilor-Mii de persoane vor fi obligate să meargă la medic

S-a aflat! Cât de bogat era Ilie Balaci, legendarul fotbalist decedat duminică – Sumele colosale care i-au intrat în conturi

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare