sursa foto:  bzi.ro

EXCLUSIV Avem confirmarea! Judecătorul pensionat de Klaus Iohannis e acuzat că a colaborat cu Securitatea

Dezvăluire Bugetul.ro. În luna decembrie a anului 2020, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a cerut Curții de Apel București să constate calitatea lui Marin Mortu de lucrător/colaborator al Securității. 

În august 2019, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind pensionarea lui Marin Mortu și eliberarea sa din funcția de judecător al Tribunalului Teleorman.

La solicitarea Bugetul.ro, CNSAS a confirmat că este una și aceeași persoană. Concret, magistratul ieșit la pensie în 2019 a fost trimis în judecată pentru colaborare cu Securitatea, în 2020.

Judecătorul Marin Mortu s-a pensionat la vârsta de 66 de ani. Anterior, în anul 2018, el a făcut o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii de acordare a avizului anual pentru menţinerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani.

În 2018, CSM a avizat că Marin Mortu își poate continua activitatea la Tribunalul Teleorman, până la data de 09.08.2019.

În august 2019, șeful statului a semnat decretul privind „eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Teleorman a domnului Marin Mortu – pensionare, la data de 9 august 2019”.

La 16 decembrie 2020, CNSAS a cerut Curții de Apel București constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008).

Până la această oră, potrivit portalului instanțelor de judecată, nu a fost, însă, fixat și un termen pentru procesul dintre CNSAS și fostul judecător Marin Mortu.

Vezi și Reportaj. Vinerea Neagră

SRI și SPP, afaceri cu firma familiei ministrului Claudiu Năsui! Reacția șefului Economiei

S-a aflat adevărul! Un fost ministru face dezvăluiri din interiorul Guvernului

EXCLUSIV Clotilde Armand, făcută KO de legislația în vigoare! Are baza legală pentru a-i amenda drastic pe cei care le pun viața în pericol locuitorilor din Sectorul 1

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare