sursa foto:  realitatea.net

EXCLUSIV Cum au ajuns Marcel Vela și Raed Arafat să aibă control total în privința coronavirusului, în doar o săptămână

Dezvăluire Bugetul.ro. În doar o săptămână, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a reușit să preia efectiv întreaga comunicare referitoare la coronavirus. Sâmbătă, 14 martie, printr-o dispoziție dată de Raed Arafat, prefecții căpătau putere deplină în teritoriu, după cum a dezvăluit, în premieră, Bugetul.ro

Peste doar o săptămână, Marcel Vela, prin secretarul de stat Gheorghe Sorescu, le-a interzis prefecților să mai comunice numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților despitați pozitiv cu COVID-19, transmițându-le că aceste informații vor fi făcute doar de Grupul de Comunicare Strategică. Practic, doar Marcel Vela, Raed Arafat și ceilalți membri ai GCS vor mai da informații despre ceea ce se întâmplă în teritoriu cu coronavirusul.

Vezi și S-a început deja implementarea stării de urgență! În ziua în care Klaus Iohannis a anunțat decretarea stării de urgență, Raed Arafat a semnat dispoziția: Prefecții preiau coordonarea teritorială!

Toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea coronavirusului DOAR sub coordonarea prefectului, se precizează în dispoziția semnată de șeful DSU, la 14 martie 2020.

Toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus, integrat doar sub coordonarea prefectului, care va asigura aplicarea unitară a dispozițiilor autorităților publice centrale cu rol principal și de coordonare”, se precizează la Art. 1 din dispoziția intrată în posesia Bugetul.ro.

Ieri, prefecților li s-a interzis să mai dea informații despre cazurile de coronavirus

Potrivit unui document semnat de Gheorghe Sorescu, prefecților li s-a interzis să mai dea informații despre cazurile de coronavirus.

Vezi și Interdicția instalată astăzi de Guvernul Orban 2, cu privire la coronavirus

Aceși nu mai au voie să comunice, începând de sâmbătă, 21 martie, numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate, starea de sănătate a pacienților despitați pozitiv cu COVID-19.

Prin  prezenta, vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 21.03.2020, nu veți mai comunica niciun fel de informații referitoare la:

  • numărul de teste COVID-19 efectuate,
  • numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate,
  • starea de sănătate a pacienților despitați pozitiv cu COVID-19”, se precizează în directiva dată prefecților.

Pe de altă parte, prefecții vor mai avea voie să comunice: măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza locaţia acestora, primirea de material şi echipamente de protecţie, respectiv măsurile de ordine publică.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare