sursa foto:  cotidianul.ro

Interdicția instalată astăzi de Guvernul Orban 2, cu privire la coronavirus

Prin Gheorghe Sorescu, secretar de stat în MAI, Guvernul Orban 2 le-a interzis prefecților să mai facă publice informații referitoare la infectările cu coronavirus.

Potrivit unui document semnat de Gheorghe Sorescu, prefecții nu mai au voie să comunice, începând de azi, numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate, starea de sănătate a pacienților despitați pozitiv cu COVID-19.

Prin  prezenta, vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 21.03.2020, nu veți mai comunica niciun fel de informații referitoare la:

  • numărul de teste COVID-19 efectuate,
  • numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate,
  • starea de sănătate a pacienților despitați pozitiv cu COVID-19.”, se precizează în directiva dată prefecților.

Pe de altă parte, prefecții vor mai avea voie să comunice: măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza locaţia acestora, primirea de material şi echipamente de protecţie, respectiv măsurile de ordine publică.

Documentul prezentat de Bugetul.ro a fost făcut public și de fostul premier Victor Ponta.

Vezi și Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus! Prețul medicamentelor se plafonează până la 1 iulie 2020

De la dosarul Ayahuasca și SPP la serviciu britanic de spionaj MI6

Prima bancă din România care a lansat acest sistem: oricine poate deveni client al băncii direct de pe telefon

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare