sursa foto:  romania-insider.com

S-a început deja implementarea stării de urgență! În ziua în care Klaus Iohannis a anunțat decretarea stării de urgență, Raed Arafat a semnat dispoziția: Prefecții preiau coordonarea teritorială!

Dezvăluire Bugetul.ro. Implementarea stării de urgență anunțate de președintele Klaus Iohannis, pentru luni, 16 martie, pare să fi început deja.

În ziua în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta, începând de luni, starea de urgență în România, șeful DSU, Raed Arafat, a semnat un document prin care prefecții capătă puteri depline de coordonare.

Concret, conform unei dispoziții intrate în posesia Bugetul.ro, la 14.03.2020, Raed Arafat, printre altele, le-a conferit prefecților putere deplină în teritoriu.

Vezi și EXCLUSIV Alertă în Servicii! Fiul pensionarului MAI, infectat cu coronavirus, lucrează în SRI

Precizăm că, după instalarea Guvernului Orban I, premierul și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au demarat o procedură de înlocuire a tutoror prefecților și subprefecților numiți de guvernarea social-democrată.

Practic, oamenii instalați de Marcel Vela și Ludovic Orban au preluat puterea în teritoriu, începând de sâmbătă.

Toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea coronavirusului DOAR sub coordonarea prefectului, se precizează în dispoziția semnată de șeful DSU.

Toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus, integrat doar sub coordonarea prefectului, care va asigura aplicarea unitară a dispozițiilor autorităților publice centrale cu rol principal și de coordonare”, se precizează la Art. 1 din dispoziția intrată în posesia Bugetul.ro.

Vezi și Legea prin care se acordă zile libere pentru părinți când se închid școlile a fost publicată în Monitorul Oficial

Omenirea în prag de recesiune globală. ‘Coronacriza’ pune pe butuci mii de companii

Un gigant bancar impune noi reguli! Toți clienții vor fi obligați să le respecte

EXCLUSIV Situație fără precedent în România, din cauza coronavirusului! Gigantul LIDL le spune stop clienților

Dezordine în plină criză cauzată de coronavirus! Poliția a rămas fără săpun

Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

SURSE Ce medicamente li se administrează pacienților diagnosticați cu coronavirus, de la ‘Matei Balș’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare