sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV! Cum se încearcă „executarea” celui de-al doilea om din Serviciu – Documente EXPLOZIVE

Zilele trecute, Bugetul.ro vă dezvăluia, pe surse, că se încearcă „executarea” celui de-al doilea om din cadrul acestui Serviciu al Poliției Române.

Mai precis, conform primelor noastre informații, în spațiul public a fost aruncată o filmare menită să-l denigreze pe comisarul-șef Viorel Raicu, șeful biroului Autorizări arme și muniții și al doilea om din cadrul Serviciului, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

La 24 iulie, jurnaliștii de la Cancan titrau: <<ȘEFUL DE LA ARME ȘI MUNIȚII DIN POLIȚIA CAPITALEI, FILMAT LA O ”INTERVENȚIE” ÎN AFARA PROGRAMULUI: ”LEGEA E FĂCUTĂ SĂ FIE INTERPRETATĂ!”>>.

Aceștia au prezentat și un video și au scris, printre altele, „comisarul-șef Viorel Raicu a fost filmat, în afara programului, îmbrăcat la costum, în timp ce coordonează o echipă de muncitori ca să evacueze un teren aflat în litigiu (…) În momentul în care omul de afaceri s-a opus evacuării și a chemat poliția, comisarul Viorel Raicu s-a arătat categoric: „Legea este făcută să fie interpretată!”.

De asemenea, ziariștii Cancan au precizat că, la momentul efectuării „intervenției”, Raicu era în concediu medical.

Vezi și SURSE! Se dau lupte grele în interiorul Poliției Române! Al doilea om din Serviciu, „decapitat” la ordin?

La prima vedere, al doilea om de la Arme pare un mafiot intrat în Poliție, pentru care legea nu există. Bugetul.ro vă prezintă astăzi fața neștiută a poveștii. Redacția noastră a intrat în posesia unor documente care aruncă-n aer acest scandal.

Concret, am aflat ce căuta Viorel Raicu pe terenul din Șoseaua Vergului și de ce încerca să-l evacueze, cu vorbă bună, pe omul de afaceri libanez.

Terenul respectiv aparține Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), iar aceasta a încheiat un parteneriat cu Clubul Sportiv ASPOL București (Asociația Sportivă a Polițiștilor din București) al cărui președinte este – SURPRIZĂ – chiar Viorel Raicu.

Prin acest parteneriat, FTMB se obligă să-i pună la dispoziție, printre altele, Asociației Sportive a Polițiștilor două loturi de teren din Șoseaua Vergului, pentru ca ASPOL să dezvolte o bază. De altfel, proiectul lansat prin parteneriatul FTMB-ASPOL a primit și avizul Primăriei Sectorului 2.

Așadar, în calitate de președinte al ASPOL, Viorel Raicu avea tot dreptul să fie prezent la terenul din Șoseaua Vergului, chiar dacă era în concediu medical.

Afaceristul arab Melhem Samer Bek acuză

Melhem Samer Bek, afaceristul care apare în filmarea de pe Cancan.ro, susține că înțelegerea privind închirierea unuia dintre terenuri este ilegală, dat fiind că deja ar exista un contract de închiriere între firma sa și FTMB și că nu există o hotărâre judecătorească referitoare la evacuarea sa.

„Este un document care a fost făcut peste un contract, abuziv, de către Fundație. Acolo există un contract pe teren, care este valabil, nu este valabil, s-a plătit chirie, nu s-a plătit chirie, eu știu că există un contract acolo. Dacă ei vor să anuleze contractul respectiv, trebuie să aibă o hotărâre de la tribunal. Corect? Dacă eu sunt proprietarul unui apartament și am un chiriaș care nu mi-a plătit chirie și eu vreau să-l dau afară, trebuie să-l evacuez, corect? Ca să am cum să-l evacuez pe el trebuie să am o hotărâre de la tribunal, chiar dacă el stă la mine fără niciun act. Am și eu un act, dar nu plătesc chirie la el din alte motive. Eu știu ce acte am, eu știu acte au ei. Fundația a făcut un act abuziv peste un contract care este valabil. Nu este anulat, nu este judecat. Ei au dat în judecată pe mine și au pierdut la primă instanță. Au refuzat, au zis că nu e întemeiată. Ei au intrat acolo pe teren, au pus gard și nu mă lasă să intru acum”, a declarat Samer Bek, pentru Bugetul.ro.

De asemenea, omul de afaceri ne-a precizat că ne va prezenta o serie de documente care îi pot justifica afirmațiile.

Președintele FTMB susține că înțelegerea cu Melhem Samer Bek a expirat

Președintele FTMB, Ticu Plăcintă, îl contrazice pe omul de afaceri libanez și susține că nu avea nevoie de o hotărâre judecătoarească pentru a semna un nou contract.

„Contractul de asociere încheiat între FTMB și Tisera Com SRL (n.r. – societatea care îl are ca asociat pe Melhem Samer Bek) a încetat în luna iunie 2016, în mai a plătit ultima dată lista de folosință. Conform contractului, trebuia ca într-un an de zile să obțină autorizația și în doi ani de la obținerea autorizației să facă construcții, iar pe perioada aceasta plătește lipsa de folosință 1 leu per metru pătrat, deci plătea 6.000 de lei pe lună pe terenul acela. De asemenea, în cadrul Tiserei fiind doi asociați – o persoană juridică și el, o persoană fizică – a fost o neînțelegere și este în continuare între aceste două, nu mai au administrator, sunt în proces. Inclusiv societatea, persoana juridică, a cerut dizolvarea societății, pentru că asociații nu se înțeleg. El este cu executările, nu cunoaște bine legislația românească și, chiar dacă îl sfătuiesc avocații lui, el o ține pe a lui. Vreau să vă spun că vinerea trecută, când a venit acolo să facă scandal să nu mai lase lucrătorii să împrejmuiască, Fundația având o autorizație de construire perfect valabilă, unul dintre avocații săi, fiind prezent acolo, i-a explicat că nu are cum să se opună și că autorizația este perfect valabilă și trebuie să lase proprietarul să facă împrejmuirea”, ne-a spus șeful FTMB.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare