EXCLUSIV! Documente oficiale! Ce se întâmplă cu cercetările privind presupusa faptă de luare de mită a unui important șef din Poliție

Update! Inspectorul-șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, ne-a declarat că el nu comentează afirmațiile unui inculpat (n.r. – amintim că Vișoiu Cătălin este acuzat de braconaj cinegetic și nerespectarea armelor și munițiilor).

Eu nu comentez afirmațiile unui inculpat. Apreciați cum considerați, însă fiți foarte atent să respectați legea și corectitudinea. Un inculptat într-un dosar penal cum vreți să se apere? Făcând afirmații defăimătoare la adresa polițiștilor. Eu nu mă apuc să dau în judecată sau să fac polemică în presă cu un inculpat”, ne-a declarat Marian Iorga.

De asemenea, domnul Iorga susține că Direcția Națională Anticorupție a clasat anchetarea sa, în condițiile în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași a disjuns și declinat către DNA cauza privind presupusa faptă de luare de mită luni, 2 iulie 2018.

Bugetul.ro a intrat, în exclusivitate, în posesia unor documente oficiale privitoare la presupusa faptă de luare de mită a unui important șef din Poliție.

La începutul acestei săptămâni, redacția noastră vă făcea dezvăluiri despre un scandal uriaș, care a ajuns până la Cabinetul lui Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Mai exact, un fost colaborator al Poliției Române, Cătălin Vișoiu, aflat în subordinea lui Mihai Pitulescu, celebrul șef al Direcției de Investigații Criminale, acum pensionat, aruncă bomba. El susține că șefi din Poliția Română fabrică dosare pe bandă rulantă și că aceștia i-ar fi cerut să scrie „câteva rânduri” chiar despre Pitulescu. A fost acuzat de proxenetism și, ulterior, achitat. (Citește întreaga poveste accesând urmâtorul link: EXCLUSIV! Alertă pentru Carmen Dan! Un fost colaborator acuză: Șefi din Poliție fabrică dosare! Reacția promptă a ministrului de Interne)

Șefii din Poliție cărora Vișoiu le aduce acuze grave sunt Andrei Manta, șef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliției Capitalei, și Marian Iorga, șef al IPJ Călărași.

Citește și EXCLUSIV! Răsturnare de situație! DNA dinamitează spusele unuia dintre șefii din Poliție, acuzați că fabrică dosare!

Cătălin Vișoiu a făcut plângeri penale, referitoare la cei doi, la toate instituțiile de forță ale statului român: DNA, DGA, DIICOT etc.

La 2 iulie 2018, chiar în ziua în care Bugetul.ro a publicat prima anchetă (pe care o puteți găsi AICI), Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași a reacționat la acuzele pe care le aduce Cătălin Vișoiu, atât șefilor din Poliție, cât și oamenilor legii care au efectuat percheziția domiciliară la 11 aprilie 2017, atunci când a fost săltat de mascați.

„În conformitate cu prevederile art. 316 alin. (1) din C. proc. pen., vă comunicăm ordonanța cu numărul de mai sus din 02.07.2018 prin care s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea prev. de art. 304, alin. 1 Cp., disjungerea și declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunile de furt prev. de art. 228 alin. 1 Cp și amenințare prev. de art. 206 alin. 1 Cp și disjungerea și declinarea cauzei în favoarea DNA – Structura Centrală în vederea continuării cercetărilor pentru presupusa faptă de luare de mită prev. de art. 289 Cp.”, se arată în Ordonanța de clasare și declinare  din 02.07.2018, întocmită de procurorul Drumcea Monica din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

Ce dispune procurorul Drumcea la 2 iulie 2018

Magistratul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus disjungerea și declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunile de furt prev. de art. 228 alin. 1 Cp și amenințare prev. de art. 206 alin. 1 Cp.

De asemenea, procurorul Drumcea a disjuns și declinat cauza către Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală în vederea continuării cercetărilor pentru presupusa faptă de luare de mită prev. de art. 289 Cp de către inspectorul-șef al IPJ Călărași, Marian Iorga.

Bugetul.ro a contactat Biroul de Presă al IPJ Călărași, iar purtătorul de cuvânt al instituției, Bianca Ghiveci, ne-a declarat că va reveni cu informații îndată ce va vorbi cu inspectorul-șef Iorga.

Procurorul Monica Drumcea a decis și clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. Vișoiu Cătălin acuză IPJ Călărași că a făcut publice, în ziua în care oamenii legii au descins la locuința acestuia, informații despre activitatea pe care a avut-o în cadrul Poliției Române. El susține că polițistul Savu Daniel ar fi filmat imagini din curtea sa, pe care apoi le-ar fi distribuit în media.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare