sursa foto:  mediafax.ro

EXCLUSIV Documente. Plângere penală la DNA pe numele unui șef din Poliția Română! Este acuzat că ar fi acordat sporuri ilegal

Acuzații grave făcute la adresa unul șef din Poliția Română! Pe numele șefului împuternicit al IPJ Suceava, comisarul-șef Florin Poenari, a fost depusă o plângere la Direcția Națională Anticorupție. Concret, președintele executiv al SNPR DECUS, Bogdan Bănică, îl acuză pe Florin Poenari că ar fi acordat în mod „ilegal” sporul de majorare salarială pentru „lucrări de excepție și merite deosebite”. Potrivit documentului intrat în posesia Bugetul.ro, șeful IPJ Suceava este acuzat că, la ședința din 20.01.2022, a acordat discreționar sporul pentru „lucrări de excepție și merite deosebite”. În cadrul plângerii, este dat și un exemplu concret, cel al comisarului-șef Poenaru Cezar. Bogdan Bănică susține că Florin Poenari i-ar fi acordat comisarului-șef Poenaru Cezar sporul amintit doar pentru „faptul că urmează să se pensioneze, această majorare urmând să contribuie semnificativ la cuantumul pensiei de serviciu”. Președintele executiv al SNPR DECUS, Bogdan Bănică, ne-a confirmat, în această dimineață, că a depus plângere la DNA împotriva șefului IPJ Suceava, comisarul-șef Florin Poenari. Bugetul.ro a solicitat și o reacție din partea IPJ Suceava pe această temă, pe care o vom publica îndată ce o vom primi.

La data de 20.01.2022, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava a avut loc ședința de acordare a sporului de majorare salarială pentru “lucrări de excepție și merite deosebite”.

Profitând de faptul că, din motive obiective, organizația noastră sindicală nu a putut asigura prezența unui reprezentant, aceste majorări salariale (care pot ajunge la mii de lei LUNAR în cazul ofițerilor superiori) au fost acordate în mod discreționar de către comanda IPJ Suceava, neavând drept motivație criterii de natură profesională, fiind acordate pe bază pe afinități și simpatii unor personaje din cercul de influență al persoanelor cu funcție de conducere.

Vezi și EXCLUSIV Șeful Apărării Naționale, Vasile Dîncu, reacționează la imaginile cu tancurile americane Abrams: ‘Sunt imagini vechi, de la aplicații mai vechi’

Exemplificând, comisarul-șef Poenaru Cezar a beneficiat în mod repetat de acordarea acestei majorări salariale de-a lungul anilor, însumând venituri suplimentare de zeci de mii de lei obținute doar din acordarea acestei majorări salariale, fiind un abonat notoriu pe listele “excelenților” din cadrul IPJ Suceava. Din sursele noastre, și de această data i-a fost acordat acest spor în mod ilegal, singura motivație fiind faptul că urmează să se pensioneze, această majorare urmând să contribuie semnificativ la cuantumul pensiei de serviciu.

Întrucât IPJ Suceava, prin d/inspector șef – comisar șef de poliție Florin POENARI este ordonator terțiar de credite, iar aceste majorări salariale se acordă din fonduri publice, rog să efectuați cercetări privind eventuale fapte/acte materiale de corupție sau în legătură cu infracțiuni de corupție prevăzute de Legea 78/2000 și să ne comunicați rezultatul acestora.

Cu deosebită considerație,
Președinte executiv al SNPR DECUS,
Bogdan BĂNICĂ”, se precizează în documentul intrat în posesia Bugetul.ro.

Bogdan Bănică, pentru Bugetul.ro: „Avem dovezi că sporurile au fost acordate discreționar și unor personaje renumite ca fiind abonate ale acestor premieri semestriale”

„Așa este, cu privire la ilegalitățile care se comit în mod repetat, sistematic și reprobabil la IPJ Suceava, și fiind vorba de sume alocate din banul public, am sesizat Direcția Națională Anticorupție pentru a efectua verificări cu privire la modul cum s-au acordat acele majorări salariale, având dovezi că acestea au fost acordate discreționar și unor personaje renumite ca fiind abonate ale acestor premieri semestriale.

De această dată m-am adresat direct celui mai înalt for anticorupție întrucât neregulile sesizate în trecut către Ministerul Afacerilor Interne au rămas fără ecou, reușindu-se mușamalizarea acestora și permițând ca aceste practici să continue, având consecințe asupra performanței angajaților dar și în detrimentul societății civile, care beneficiază de serviciul polițienesc.

Așa cum, din păcate doar populist, afirma ministrul Bode, e timpul să se facă o reală curățenie în structurile MAI, iar gunoaiele să ajungă acolo unde le e locul”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Bogdan Bănică.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare