sursa foto:  b365.ro

EXCLUSIV După ce și-a bătut joc de Poliție și DIICOT, Justiția Română încă-l caută! Temutul șef de rețea de proxenetism, ‘pierdut’ în mandatul lui Carmen Dan

Unul dintre cei mai cunoscuți capi ai lumii interlope din România, Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu”, nu a fost nici până în acest moment extrădat, aflându-se în arest în Marea Britanie, după ce s-a legitimat cu acte false.

Drept dovadă acesta figurează și la această oră la rubrica „Most Wanted”, pe site-ul Poliției Române, el fiind acuzat de „spălare de bani, constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de persoane, proxenetism și încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni”.

Vezi și Răsturnare de situație în privința ultimelor declarații ale lui Remus Rădoi: Înregistrarea făcută publică de Alexandru Cumpănașu

Mai mult, o altă dovadă o reprezintă încheierea dată într-un alt proces ce se află la Judecătoria Târgoviște, în care Ghenosu este acuzat de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

La 28 mai a.c., judecătorul a decis să amâne cauza „pentru solicitare de relatii de la autoritatile judiciare din Marea Britanie cu privire la procedura de extrădare a inculpatului Ghinea Florin”.

Cum și-a bătut Ghenosu joc de polițiști și procurori

În mai 2018, când procurorii și mascații se pregăteau să-l rețină, pentru a-l duce la audieri, Ghenosu a fugit chiar de sub nasul lor.

Liderul clanului Ghenosu din Târgoviște a dat nas în nas cu un polițist, însă a reușit să fugă prin spatele curții sale.

Vezi și SURSE Șoc total! Nu ar exista nicio înregistrare în cazul de la Caracal!

În momentul în care ofiţerul s-a apropiat de inculpat, acesta a adus injurii organelor de poliţie, a întrebat dacă au un mandat de percheziţie, după care a intrat pe poarta imobilului în care domiciliază şi s-a îndreptat spre casă. Imediat, de curtea acestuia s-au apropiat organele de poliţie însărcinate cu efectuarea percheziţiei la adresa inculpatului, însă acesta a alergat spre partea din spate a grădinii, a părăsit curtea, nemaifiind găsit”, scriau procurorii DIICOT, în referatul prin care cereau arestarea în lipsă a interlopului.

Carmen Dan anunța că va tăia în carne vie, dosarul a fost, însă, uitat

Ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, declara că nu va exista nicio atitudine tolerantă din partea sa și că „n-aș spune că este o activitate soldată cu eșec”, dat fiind că au fost peste 280 de percheziţii soldate cu aproximativ 80 de reţineri.

„Am observat că există un mare interes (n.r. – pentru acest subiect), dar eu vreau să o fac o precizare: ministrul Afacerilor Interne nu face anchete şi nu organizează misiunile operative. Ştiţi foarte bine că această activitate de amploare a fost coordonată de DIICOT în colaborare cu colegii mei din Poliţia Română şi au participat, la această activitate, un număr mare de poliţişti. Eu am constatat că au fost peste 280 de percheziţii soldate cu aproximativ 80 de reţineri. N-aş spune că este o activitate soldată cu eşec. Însă dacă într-adevăr se dovedeşte că a existat o scurgere de informaţii vreau să vă asigur că nu va exista nicio atitudine tolerantă din punctul meu de vedere. Nu este absolut deloc în regulă”, susținea Carmen Dan.

Extrădarea sa trebuia să se decidă la 16 ianuarie 2019

Ghinea Florin Nicolae a fost arestat la Londra, iar în noiembrie 2018 a avut un termen în Marea Britanie, în procesul de predare către România. Decizia a fost amânată, însă, pentru data de 16 ianuarie 2019 și s-a solicitat și o expertiză psihiatrică, întrucât acesta a acuzat probleme psihice, generate de stres, potrivit unor surse judiciare ale Libertatea.

Ghenosu se afla pe lista celor mai urmărite persoane din România, înainte de a fi arestat – în luna august – de către Poliția britanică, în Hertfordshire, la periferia Londrei. Acesta a fost arestat preventiv, urmând că după primirea mandatului european de arestare emis de autoritățile române, tradus, să fie prezentat instanței Westminster Magistrate Court, pentru a dispune asupra executării mandatului european de arestare și predării către România. Când fost prins a prezentat acte de identitate false, au spus surse din Poliția Română, conform sursei citate.

Condamnat pentru numeroase infracţiuni comise în România și Franţa, Ghenosu a fost eliberat condiţionat, pentru bună purtare, în 2016. La acel moment, ispășea o condamnare pentru proxenetism.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare