sursa foto:  wowbiz.ro

EXCLUSIV Lovitură pentru Dumitru Coarnă și polițiști! Semnalul care răstoarnă planurile șefului SNPPC

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a anunțat că dorește ca 10.000 de jandarmi să fie transformați în polițiști, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale.

Într-un răspuns oferit publicației Bugetul.ro, Jandarmeria Română a tras un semnal de alarmă.

Jandarmeria Română a precizat, pentru Bugetul.ro, că mutarea cerută de Dumitru Coarnă va avea „implicații directe asupra siguranței cetățenilor și eficienței misiunilor executate în sprijinul și pentru protecția acestora”.

„Actuala structură organizatorică a Jandarmeriei Române asigură cu minim de personal, îndeplinerea atribuțiilor prevăzute în Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, orice diminuare a numărului de jandarmi având implicații directe asupra siguranței cetățenilor și eficienței misiunilor executate în sprijinul și pentru protecția acestora”, ne-a transmis Jandarmeria.

„FSNPPC se întâlnește cu ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Tema întâlnirii: modificarea Statutului polițistului.

Cu acest prilej, vom solicita și transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale

In temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, FSNPPC – organizaţie cu reprezentativitate juridică recunoscută de către Tribunalul Municipiului București, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în componenţă peste 40.000 de membri – a fost invitată la discuții de către ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, începând cu ora 10,00, pe tema modificării Statutului polițistului. Pe aceeași temă, azi la ora 12,00 va avea loc și o ședință a Comisiei de dialog social existente la nivelul MAI.

Modificările propuse de MAI vizează, în principal: reglementarea decontării cheltuielilor de asistență juridică efectuate de polițist; reevaluarea unor aspecte privind compensația lunară pentru chirie/plata ratei; modalitatea de ocuparea posturilor de conducere vacante, pe mandat de 4 ani etc.

Atașăm amendamentele FSNPPC – care cuprind și alte aspecte, considerate de noi importante în contexul modificării Statutului polițistului -, acestea fiind bazate pe propunerile primite din partea liderilor noștri teritoriali și a membrilor de sindicat, care ne-au scris într-un număr foarte mare”, a anunțat, joi, 5 septembrie, în cadrul unui comunicat de presă, SNPPC.

Vezi și

EXCLUSIV Jandarmeria Română a devenit serviciu secret? Instituția refuză să ne spună câți angajați are

Consulul lui Cioloș șochează! Decizia pe care a luat-o acesta este fără precedent

Vești excelente! Statul dă mii de lei- Cine sunt beneficiarii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare