EXCLUSIV Marcel Ciolacu, detalii de ultimă oră despre organizarea referendumului pentru demiterea lui Clotilde Armand: ‘După decizia unui magistrat, vom hotărî în interiorul partidului’

Sâmbătă, 31 iulie, PSD Sector 1 a publicat imagini de la o strângere de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. În acest context, Bugetul.ro l-a contactat pe șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Am vrut să aflăm câte semnături a strâns PSD-ul, până la această oră, pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Clotilde Armand. Marcel Ciolacu a precizat, însă, pentru Bugetul.ro, că nu s-a luat nicio decizie, la nivel central, în privința organizării referendumului.

Totodată, Ciolacu a declarat, pentru Bugetul.ro că social-democrații așteaptă o decizie a magistraților – fie procurori, fie judecători – pentru a trece la acțiune.

În acest moment, susținem orice inițiativă cetățenească. Membrii PSD s-au implicat în această strângere de semnături.

După decizia unui magistrat, să vedem dacă au fost sau nu fraudate alegerile la Sectorul 1, vom hotărî în interiorul partidului dacă ne implicăm direct sau nu.

Așteptăm decizia. Sunt două lucruri distincte. În primul rând, ce se întâmplă în Sectorul 1: cu șobolani, mizerie și cum e condus Sectorul 1 de un an de zile, de către actualul primar, doamna Clotilde. Și altceva este dacă la Sectorul 1 au fost fraudate alegerile.

Suntem îndreptățiți în cazul în care au fost fraudate alegerile să strângem semnături și să organizăm un referendum”, a spus, pentru Bugetul.ro, liderul PSD.

Vezi și EXCLUSIV Vasile Dîncu, despre ieșirea dură a lui Liviu Dragnea: ‘Îi înțeleg reacția de frustrare. Pe de altă parte, a lăsat PSD-ul la un minim istoric’

„Să așteptăm o decizie a magistraților”

Am vrut să aflăm dacă PSD-ul va organiza un referendum pentru demiterea lui Armand și în cazul în care, în urma anchetei polițiștilor și procurorilor, se va decide că alegerile de la Sectorul 1 nu au fost fraudate.

Haideți să așteptăm o decizie a magistraților, fie ei procurori sau judecători”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Ciolacu.

Vezi și EXCLUSIV Detalii despre referendumul pregătit împotriva lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Am discutat și astăzi cu președintele Marcel Ciolacu’

L-am întrebat pe șeful PSD dacă are informații că alegerile de la Sectorul 1 au fost fraudate.

Eu am informații, la fel ca și dumneavoastră, pe care le-am văzut la televizor, că aceste alegeri au fost fraudate. Dar cred că magistrații sunt cei îndreptățiți să spună dacă legal au fost sau nu.

Cred că vă aduceți și dumneavoastră aminte, cum îmi aduc și eu, de acele imagini cum se cărau saci la alegerile de la Sectorul 1, Kilometrul 0 al Bucureștiului, al Capitalei României”, a fost răspunsul pe care l-a dat, pentru Bugetul.ro, Marcel Ciolacu.

Sâmbătă, PSD Sector 1 a participat la o acțiune de strângere de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

La peste 35° C, românii din #sectorul1 “s-au răcorit” astăzi semnând pentru demiterea primarului USR-ist Clotilde Armand.
Am fost, din nou, alături de echipele de voluntari, într-o campanie door-to-door, în zona de case de pe Șos. Chitilei și la blocurile din Bd. 1 Mai. Am vorbit cu foarte mulți locuitori revoltați de halul în care a ajuns să arate #capitalacapitalei.
De ce semnează oamenii?
Uitați-vă pe imaginile surprinse pe Str. Bacului, Str. Liniștei și multe altele, în această dimineață în #sectorul1!
Străzile laterale și trotuarele sunt pline de grămezi de gunoaie, trunchiuri de copac și crengi. Oamenii sunt profund nemulțumiți de debandada administrativă. Sectorul este neadministrat, spațiul urban este căzut în degradare.
#campaniacontinua
#capitalacapitalei
#CirquedeClotilde”, a transmis Alexandru Petrescu, vicepreședinte PSD Sector 1.

În luna februarie, un procuror de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei.

Ulterior, la cererea Poliția Capitalei, termenul privind renumărarea voturilor a fost fixat pentru 1 august.

În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucureşti, aflată în instrumentarea Secţiei pentru infracţiunilor din justiţie, activităţile dispuse de procurorul de caz prin ordonanţa din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. Luând în considerare complexitatea procedurilor şi volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menţionată şi a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. Menţionăm că, din verificările efectuate, nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi, nefiind finalizate activităţile dispuse de către procuror”, a transmis Parchetul General, într-un comunicat de presă din luna mai.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare