sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV Vasile Dîncu, despre ieșirea dură a lui Liviu Dragnea: ‘Îi înțeleg reacția de frustrare. Pe de altă parte, a lăsat PSD-ul la un minim istoric’

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat condiționat astăzi, după o decizia a magistraților de la Tribunalul Giurgiu.

La ieșirea din închisoare, Liviu Dragnea a atacat actuala conducere a PSD: „Din păcate, nu există Opoziție. PSD-ul a devenit un partid de operetă, un partid condus de oameni lași”.

Vezi și Prima reacție a lui Liviu Dragnea: ‘Eu mă consider deținut politic. PSD-ul, un partid de oameni lași’

Contactat de Bugetul.ro, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a afirmat că această reacție este una de „frustrare”,  de înțeles la un „om care simte pentru prima dată aerul libertății după o lungă perioadă” și care a fost dezamăgit de „oameni pe care el i-a promovat și care s-au lepădat de el foarte repede”.

Pe de altă parte, Vasile Dîncu a declarat, pentru Bugetul.ro, că Dragnea nu trebuie să uite că a lăsat partidul la „un minim istoric”.

Unui om care simte pentru prima dată aerul libertății după o lungă perioadă nu are rost să-i răspunzi. Eu îi doresc foarte mult să se reintegreze în viața lui civilă, să-și revină cu sănătatea, să fie fericit cu familia. Îi înțeleg reacția – aceste reacții de frustrare. 

Pe de altă parte, pare o declarație politică. Nu știu dacă este pregătit să facă politică în continuare, în cazul lui. Probabil că asta e impresia pe care o are el. Fiind oameni care l-au dezamăgit în PSD, oameni pe care el i-a promovat și care s-au lepădat de el foarte repede.

Însă, trebuie să înțeleagă că, atunci când a plecat el, partidul ajunsese la 20% – un minim istoric. Nu a lăsat partidul în cele mai bune condiții, chiar dacă domnia sa, probabil, crede că România era într-o altă stare. Este posibil. Dar cred că asta este o reacție de frustrare, de nemulțumire. Nu știu dacă este și un semnal politic. Pe de altă parte, eu aștept să își revină, să se liniștească și apoi să vedem, dacă vrea să facă politică, ce politică vrea să facă.

Nu cred că este normal să reacționăm la aceste declarații spuse la supărare. Deocamdată, are încă unele probleme și eu cred că, cu timpul, va înțelege și că partidul a trecut într-o altă etapă de dezvoltare, că a schimbat multe lucruri în cei doi ani și ceva – cât el a fost în detenție -, că are și echipe schimbate, chiar dacă în mare parte sunt oameni care au fost promovați de dânșii, dar care s-au schimbat între timp și au intrat într-un alt proiect politic și nu cred că e momentul să ne supărăm pentru asta.

Îi spunem: Bine a venit acasă! Și, dacă va mai vrea să facă politică, va vorbi direct cu noi. Nu are nevoie de intermediari, pentru a-i spune ce îi place și ce nu-i place”, a spus, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu, pentru Bugetul.ro: „Momentul acesta, de eliberare, este un moment în care omul cred că încearcă să se elibereze de frustrare, de toată zgura unei vieți în detenție, de lipsa libertății și atunci vrea să spună, probabil, ceva epocal”

L-am întrebat pe șeful Consiliului Național al PSD dacă este de părere că Liviu Dragnea, prin această declarație, își pregătește intrarea în politică, iar Vasile Dîncu mi-a răspuns:

Declarația belicoasă pare a fi un fel de intrare în politică, dar momentul acesta, de eliberare, este un moment în care omul cred că încearcă să se elibereze de frustrare, de toată zgura unei vieți în detenție, de lipsa libertății și atunci vrea să spună, probabil, ceva epocal. N-a vrut să-i dezamăgească pe oamenii pe care, cu siguranță, îi are ca fani și a vrut să dea un mesaj politic.

Pe măsură ce va trăi un pic în libertate, sper să reușească să-și rezolve toate problemele, să încerce să scape de acest calvar, să se reabiliteze și atunci va putea vorbi mult mai responsabil, și va putea vorbi și de proiectul lui, dacă are un proiect politic. Nu este condamnabil să aibă un proiect politic. Până la urmă, după ce se va reabilita cu totul, va deveni un om liber, cu drepturi egale și noi nu avem dreptul să-i impunem nimic.

Va înțelege că PSD-ul are un drum al lui, un proiect al lui deja și în care nu știu dacă va vrea să se integreze. Dar, în orice caz, nu-și va schimba drumul doar pentru că vine cineva, chiar dacă este un fost președinte, și îl critică”.

Vezi și INTERVIU EXCLUSIV cu Vasile Dîncu: ‘După Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR, cu siguranță, PSD-ul va reveni la guvernare. Este o chestiune de timp’

EXCLUSIV Detalii despre referendumul pregătit împotriva lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Am discutat și astăzi cu președintele Marcel Ciolacu’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare