sursa foto:  INQUAM Photos/George Călin

EXCLUSIV Rareș Bogdan îi indică Austriei să se uite la Ungaria lui Viktor Orban, nu la România: ‘Este forțată granița de 800-900 de ori pe zi, în timp ce granița României este forțată de maximum 20-30 de ori’

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat, marți seara, pentru Bugetul.ro, că negocierile privind aderarea României la spațiul Schengen sunt în toi, țara noastră negociind pe toate căile diplomatice posibile.

Liderul liberal a comentat nemulțumirile Austriei privitoare la fluxul de migranți care ar veni din România. Rareș Bogdan a explicat, pentru Bugetul.ro,„pe ruta balcanică, granița cu Ungaria este forțată între 800 și 900 de ori, sunt zile în care e forțată de 1.000 de ori”, în vreme ce în România „nu sunt mai mult de 20-30 de cazuri, maximum 40 de cazuri de migranți” pe zi. Și migranții care încearcă să intre ilegal în România sunt prinși, a precizat Rareș Bogdan.

„Austria – sigur că am negociat – are anumite doleanțe legate de situația migranților, cei 85.000, din care 75.000 ei nu știu cum au ajuns pe teritoriul Austriei și atunci solicită ajutor atât statelor din regiune, pentru a stopa migrația ilegală, cât și Europei, adică statelor în speță – România, Bulgaria – să pună presiune pe Germania, pe Comisie și pe Franța, pentru împărțirea banilor din cei 3-4 miliarde de euro, alocate de Comisie pentru migranți.

De asemenea, prin România, zilnic, nu sunt mai mult de 20-30 de cazuri, maximum 40 de cazuri de migranți, care să încerce să intre pe granița de sud, cu Serbia, și aceștia sunt rapid capturați sau se predau către autoritățile de frontieră, urmând ca ei să treacă prin procesele legale. Gândiți-vă că, pe ruta balcanică, granița cu Ungaria este forțată între 800 și 900 de ori, sunt zile în care e forțată de 1.000 de ori. Iar granița cu Ungaria este o graniță care are un gard de patru metri – celebrul gard făcut de Viktor Orban.

Și cu toate astea este forțată granița de 800-900 de ori pe zi, în timp ce granița României este forțată de maximum 20,30 sau 40 de ori și migranții sunt prinși. De asemenea, referitor la comportamentul față de migranți, care a contat și contează foarte mult pentru Olanda, modul în care autoritățile unui stat membru se comportă cu migranții și tratamentul la care aceștia sunt supuși și centrele în care sunt primiți, gândiți-vă că nu a existat nicio plângere împotriva autorităților române – Poliția de Frontieră, vameși, asistenți sociali – de violență fizică împotriva migranților, în timp ce în alte state – nu vreau să rostesc acum numele statelor – există nenumărate plângeri în acest sens. Inclusiv Bulgaria și Ungaria au fost acuzate de-a lungul timpului de tratamente rele la adresa migranților, adică bătăi, agresivitate.

România este felicitată pentru modul în care se comportă cu migranții. Repet, nu a existat niciun caz în ultimul an de plângere împotriva autorităților române cu privire la rele tratamente la adresa migranților. Contează foarte mult și acest lucru în analiza pe Schengen”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Vezi și EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre aderarea României la Schengen: ‘Să vă spun o chestie inedită’

Rareș Bogdan, pentru Bugetul.ro: „Aș pune mai mulți bani pe intrarea României decât pe orice meci de la Campionatul Mondial, chiar și cu un așa-zis outsider”

„Cred că România are o șansă mare, eu sunt încrezător. Dacă m-ați pune acum să pun un pariu pe un meci de fotbal de la acest Campionat Mondial foarte ciudat și pe intrarea României în Schengen, aș pune mai mulți bani pe intrarea României decât pe orice meci de la Campionatul Mondial, chiar și cu un așa-zis outsider”, a mai spus, printre altele, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a precizat, în timpul unei vizite oficiale desfășurate recent în Croaţia, că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei, întrucât acestea nu fac suficiente eforturi pentru a opri migranţii ilegali, potrivit declaraţiilor sale consemnate de agenţiile de presă HINA şi EFE.

Croaţia şi-a îndeplinit angajamentele corect. Vom sprijini intrarea Croaţiei în Schengen, dar vom fi foarte critici faţă de eforturile Bulgariei şi României”, a spus Nehammer, conform Agerpres.

Un vot pe extinderea spațiul Schengen urmează să fie dat la Consiliul JAI din 8-9 decembrie.

Vezi și Rareș Bogdan, declarație spumoasă pentru Bugetul.ro: Aș pune mai mulți bani pe intrarea României decât pe orice meci de la Campionatul Mondial, chiar și cu un așa-zis outsider

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare