sursa foto:  dcnews.ro

EXCLUSIV! Scandal monstru în SĂNĂTATE! Salarii uriașe, medici umiliți și pacienți lăsați la voia întâmplării

Problemele din sistemul de sănătate încep să iasă din ce în ce mai mult la suprafață. După scandalul îngrijirilor la domiciliu, când mai marii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) împreună cu cei de la Municipiul București și-au însușit banii bolnavilor cu suferințe majore, acum pare să se contureze un altul. Deși aveau salarii de-a dreptul uriașe, nu s-au sfiit să fure din banii suferinzilor milioane de euro.

Bugetul.ro v-a prezentat zilele trecute cazul Niculinei Sandu, directoarea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița (CJAS Db) cu SALARIU de aproape 180 MILIOANE lei vechi, susținută politic și care conduce instituția fără să fi dat concurs și fără să îndeplinească nici măcar criteriile minime pentru ocuparea acestei funcții. Reamintim că Niculina Sandu s-a angajat ca referent cu studii medii la CJAS Dâmbovița, fiind absolventă doar de liceu agricol la acea dată.

Președintele României ia un salariu mai mic, de doar 17.400 lei brut.

În timp ce era angajată, mult mai târziu decât normal, a început și facultatea – studii economice la Universitatea Valahia din Târgoviște. A terminat-o în 5 ani, la distanță și de aici n-a mai fost decât un pas până la ocuparea unor funcții cu salarii de 6 ori cât ale medicilor. Așadar în județul Dâmbovița se aplică principiul cine are carte, NU prea are parte.

Liderul Sindicatului Independent al Funcționarilor publici , Ion Oproiu, a trimis memorii la toate instituțiile statului, a mers în audiențe peste audiențe, a depus plângeri peste plângeri în ultimii doi ani în această speță, însă nimic nu s-a întâmplat. Cu toate acestea promite că va continua să lupte pentru depolitizarea caselor de asigurări.

Vezi și EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

Să nu ne enervăm (prea tare) – iată SALARIILE

Să revenim la medici! Așadar un MEDIC, cu 6 ani de facultate, încă 2 de rezidențiat, care are în mâinile sale viețile a mii de pacienți ia un salariu de 6 ori mai mic decât doamna Sandu, cu studiile făcute la distanță la Universitatea Valahia din Târgoviște? Dar să verificăm și restul salariilor, pe care le puteți citi singuri mai jos.

Captură: comisarul.ro

Astfel veți descoperi că medicii nici nu ajung să viseze la cifrele pe care le încasează mai marii Casei de Asigurări Dâmbovița. În schimb,  o parte dintre angajații CAS își permit să șteargă pe jos cu medicii, deși fișa postului prevede altceva. Așadar ne cam aflăm în fața unei infracțiuni de abuz în serviciu.

Pensii JENANTE pentru medici

În acest context sumbru, în timp ce doamna Sandu încasează aproape 18.000 lei (180 milioane lei vechi pe lună), medicii de familie din zonă, care au ieșit la pensie după o viață dedicată pacienților și care au cotizat consistent la fondul de pensii, încasează fabuloasele sume cuprinse între 800 și 1.300 lei. 

Situația este de-a dreptul dramatică și ministrul Sănătății trebuie să ia măsuri imediate. În acest context, niciun medic nu va mai dori să lucreze de exemplu în zona rurală, pentru ca după ce a fost umilit o viață cu salarii sub cele ale femeilor de serviciu din primării, să iasă la pensie muritor de foame.

Cei tineri vor pleca peste hotare sau se vor înghesui pe cât posibil în marile spitale (cele care arată decent). Sau vor opta pentru privat. Însă din ce bani va plăti pensionarul din zona rurală serviciile din privat? La această întrebare vom afla răspunsul în următoarea campanie electorală.

Milionarii de la CJAS, puși politic în funcții

Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din CNAS, a mărturisit într-un denunț către DNA că la conducerea caselor judeţene au fost numite persoane susţinute de anumiţi politicieni, care au venit cu ei «de mână» la Marian Burcea, fostul șef al CNAS, arestat în dosarul îngrijirilor la domiciliu. Este vorba despre cei cu salarii de aproape 180 de milioane lei vechi pe lună.

Bugetul.ro a solicitat CNAS să ne explice cum este posibil ca o doamnă cu studii îndoielnice și care nu îndeplinește criteriile IMPUSE chiar de ei să ocupe această funcție PUBLICĂ, plătită cu un salariu de 6 ori mai mare decât al unui medic de familie. Cu siguranță cazul nu este singular. Momentan nu am primit niciun răspuns.

Reamintim că cel mai influent politician din județul Dâmbovița este Adrian Țuțuianu, președintele PSD, despre care presa locală ne-a mărturisit că ar fi fost bun prieten cu fostul șef al CNAS, arestat momentan pentru fraudă.

Citește și…

Declin fără precedent pentru Kaufland: Legea care l-a doborât pe liderul gigant

Surprinzător! Vodafone vrea să bată palma cu unul dintre rivalii de moarte! Mișcarea pe care nimeni nu o anticipa

Ipoteză uimitoare! În ce se vor transforma mall-urile din România, după modelul american

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.