sursa foto:  flux24.ro

EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

Foarte mulţi dintre noi plătim sume deloc neglijabile pentru asigurările de sănătate, dar se pare că oameni importanţi din instituţiile statului sfidează orice lege morală şi îşi alimentează conturile chiar din bugetul alocat celor mai bolnavi dintre bolnavi. Scandalul îngrijirilor la domiciliu, când înalţi funcţionari publici au fraudat sistemul cu milioane de euro, furându-le ultima şansă la viaţă celor suferinzi, este departe de a fi încheiat.

Potrivit adevarul.ro, Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din CNAS, a mărturisit într-un denunț către DNA că la conducerea caselor judeţene au fost numite persoane susţinute de anumiţi politicieni, care au venit cu ei «de mână» la Marian Burcea”, şeful CNAS arestat momentan. Declarațiile acestuia au fost coroborate și cu alte probe, mai ales în privința lui Burcea. Din interceptările de la dosar, acesta ar fi fost pus la şefia CNAS datorită sprijinului politic de care beneficia.

Adrian Ţuţuianu, în scandalul CAS?!

Şi cazul acesta pare să se confirme şi în teritoriu. Bugetul.ro vă prezintă astăzi cazul Niculinei Sandu, directoarea CAS Dâmboviţa, despre care angajaţi ai Casei de Asigurări susţin că este menţinută în funcţie de preşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu, deşi nu îndeplineşte nici măcar criteriile minime pentru ocuparea acestei funcţii.

Absolventă de liceu agricol, Niculina Sandu s-a angajat la CAS Dâmboviţa, fără să aibă studii superioare. Liderul Sindicatului Independent al Funcţionarilor Publici, Ion Oproiu susţine că aceasta a dat de mai multe ori examenul pentru a putea fi admisă pe un post de simplu referent cu studii medii. Promovarea acesteia s-a petrecut precum în basmele cu Harap Alb, a crescut într-o zi câţi alţii în 10. Mult mai târziu decât normal, în timp ce era angajată a CAS, actuala directoare a început studiile economice la Universitatea Valahia din Târgovişte, pe care le-a finalizat în 5 ani și pe care le-a făcut la distanță. Apoi a ajuns director Economic şi imediat director interimar al CAS Dâmboviţa, unde, potrivit lui Ion Oproiu are un salariu de 18.000 de lei pe lună.

Niciun medic cu care CAS Dâmbovița are contract nici măcar nu se apropie ce acest salariu. Semn că în județul Dâmbovița, valoarea e privită cu susul în jos de mai marii din politică.

Atât Ion Oproiu, cât şi angajaţi ai CAS Dâmboviţa susţin că nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul politic de care aceasta beneficiază şi că în spatele acestei numiri stă chiar Adrian Ţuţuianu, care ar ordona controale la medicii care îl „supără”, fiind recunoscut în judeţ ca un om deosebit de răzbunător, care nu ezită să-şi folosească influenţa ori de câte ori are chef. Poveştile din interiorul partidului sunt de-a dreptul alarmante şi aşteptăm cu interes şi poziţia domnului Ţuţuianu în acest sens.

Plângeri nerezolvate şi toată familia cu funcţii de conducere la stat

Şi într-adevăr multe plângeri ale medicilor au curs către CNAS şi chiar către Parchet, pentru practicile abuzive întreprinse de angajaţi ai CAS Dâmboviţa. Doar că acestea au rămas mereu nesoluţionate, iar cei care au avut de comentat s-au trezit cu controale şi amenzi fără număr. Despre un caz cutremurător în acest sens puteţi citi AICI.

De ce? Poate şi pentru că întreaga familie Sandu ocupă funcţii publice de conducere în judeţul Dâmboviţa, deşi performanţele lor în Educaţie ridică totuşi multe semne de întrebare.

De exemplu unul din fraţii Niculinei Sandu, Gheorghe Sandu este fost director în cadrul ANAF, actual primar PSD în comuna Dragodana din judeţul Dâmboviţa. Soţia acestuia lucrează în Ministerul Agriculturii sau cel puţin lucra în anul 2014, potrivit declaraţiei de avere.

„Fratele lui Gheorghe Sandu, este şeful Biroului Vamal Dâmboviţa, iar cumnata acestuia, Ionela Sandu, este comisarul şef la OJPC Dâmboviţa, ambele numiri fiind făcute cu sprijinul lui Tutuianu”, scrie presa locală.

Şi cumnatul Niculinei Sandu, Sorin Sandu ocupă o funcţie publică de conducere. Este actual şef Poliţie în oraşul Moreni din judeţul Dâmboviţa, după ce a fost în trecut adjunct la Poliţia Municipiului Târgovişte.

Contactat de bugetul.ro, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, fost şef al SRI Dâmboviţa, a spus că el nu are nimic de-a face cu numirea Niculinei Sandu FĂRĂ CONCURS şi că nu Consiliul Judeţean face aceste numiri, ci probabil CNAS.

Domnul Adrian Ţuţuianu nu a dorit să ne mai răspundă după ce i-am indicat faptul că angajaţi ai CAS Dâmboviţa au declarat cu martori că sunt trimişi de el să sancţioneze anumiţi medici de pe „lista neagră”.

Dacă lucrurile stau sau nu aşa, aşteptăm să ne lămurească Justiţia liberă şi independentă din judeţul Dâmboviţa sau din afara lui.

Rolul premierului Mihai Tudose

Ion Oproiu, liderul Sindicatului Independent al Funcţionarilor Publici, a depus memorii peste memorii unde a prezentat inclusiv abateri disciplinare grave ale Niculinei Sandu, subliniind faptul că aceasta este menţinută în funcţie pur politic şi că angajaţii CAS Dâmboviţa sunt de-a dreptul terorizaţi. Un astfel de memoriu a fost trimis şi către premierul Mihai Tudose, în speranţă că cineva va face totuşi dreptate.

În judeţul Dâmboviţa s-a zvonit şi faptul că Niculina Sandu şi fraţii ei ar beneficia de sprijnul Serviciilor de Informaţii, pentru că ar fi fost recrutaţi ca informatori.

Reamintim că Sergiu Ciobanu, fost consilier al fostului director al  SRI, George Maior, implicat în fraudarea statului român prin decontări fictive ale  îngrijirilor la domiciliu prin CNAS, potrivit referatului procurorilor, a susţinut ca „cei care devin informatori ai unui serviciu de informatii pot beneficia de recompense sau de protectie in afaceri”.

Ce ne spune SRI?

Contactat de bugetul.ro, SRI a răspuns că nu ne poate răspunde, ceea ce ne ridică şi mai multe semne de întrebare.

Vă comunicăm că activitatea Serviciului Român de Informații are caracter secret de stat, în conformitate cu prevederile Legii nr.51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată, iar accesul la informaţii de natura celor menţionate de dumneavoastră se realizează cu respectarea principiului necesităţii de a cunoaşte, putând fi comunicate exclusiv beneficiarilor precizaţi, în mod limitativ şi strict.

Corelativ, comunicarea unor astfel de date este exceptată de la liberul acces al cetăţenilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Având convingerea că în acest fel beneficiaţi de o informare corectă, promptă şi directă, vă mulţumim pentru interesul manifestat şi înţelegerea condiţiilor în care instituţia noastră acţionează pentru apărarea securităţii naţionale„.

Constituţia spune că nimeni nu e mai presus de lege, dar ce ne facem când legea nu se aplică pentru că…? Ne rămâne să aşteptăm doar Justiţia divină.

Citeşte şi…

Pas important în lupta împotriva muncii la negru: Proiectul de Hotărâre ce va schimba complet Codul Muncii

Alertă de URS lângă București și apel către Ministerul Mediului! Animalul își face de cap prin localități! Prefectura incapabilă să rezolve situația

Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

Surpriză! Cine este femeia cea mai bine plătită din Parlament – mai tare ca orice bărbat

O actriță de Oscar laudă România! Ce anume a fascinat-o

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare