sursa foto:  stirileprotv.ro

Pas important în lupta împotriva muncii la negru: Proiectul de Hotărâre ce va schimba complet Codul Muncii

Guvernul face un pas important în lupta împotriva muncii la negru. Un proiect de lege aflat în dezbatere, va aduce schimbări majore în Codul Muncii. Acesta pune pe masă mai multe reglementări și sancțiuni. Iată ce vor fi obligați să facă angajatorii și cum vor fi sancționați dacă nu vor respecta noul cod.

Regulile au fost reglementate încă din luna august, dar nu au fost aplicate datorită faptului că nu au fost transpuse în legislaţia care reglementează în prezent metodologia de întocmire, completare și transmitere în registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Potrivit economica.net, în acest context, Executivul a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind registrul general de evidenţă a salariaţilor care face operabile toate schimbările dure aduse în august Codului Muncii.

Reamintim că schimbările făceau referire la modalitatea de angajare și la numeroase sancțiuni pentru angajatori.

Astfel, amintim câteva dintre faptele ce pot fi sancționate cu amendă:

  • primirea la muncă a unei persoane fără transmitere raportului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii angajatului în baza unui contract individual de muncă.
  • refuzul de a pune la dispoziţia inspectorului de muncă documentele care au stat la baza înscrierilor efectuate în registru;

Constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei completarea registrului cu date eronate sau incomplete.

Constituie contravenție și se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei încălcarea obligaţiei de a păstra dosarul personal la sediul angajatorilor sau, după caz, la sediul secundar, care are delegată competenţa încadrării personalului prin încheierea de contracte individuale de muncă.

Vezi și Eroare uriașă a PSD! Decizia care le poate puna capac

Surpriză! Cine este femeia cea mai bine plătită din Parlament – mai tare ca orice bărbat

O actriță de Oscar laudă România! Ce anume a fascinat-o

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare