sursa foto:  gds.ro

EXCLUSIV! Surpriză de proporții! Cine va fi șeful comisiei speciale care va modifica legea SRI! Nu este Gabriel Vlase

Comisia specială care va modifica legile pe siguranță națională a constituit un subiect intens dezbătut, care a stârnit multe controverse. Întreaga presă a scris, citând surse, că președintele acesteia va fi Gabriel Vlase, actualul vicepreședinte al Camerei Deputaților și fost președinte al Comisiei SIE.

Se pare, însă că în cele din urmă s-ar fi decis ca această poziție să fie preluată de senatorul Claudiu Manda, actualul președinte al Comisiei SRI, care culmea a fost criticat pe alocuri de președintele PSD, Liviu Dragnea după audierea generalului Florian Coldea. Dar într-un final, liderul social democraților a hotărât să-i ofere tot lui și președinția comisiei speciale. Potrivit unor surse din interiorul SRI, Manda ar fi fost preferat și de cei care au condus și conduc în continuare Serviciu Român de Informații. Motivele sunt unele interesante, dar probabil vor ieși la suprafață pe parcurs.

Din Comisia Specială mai fac parte și senatorii Adrian Ţuţuianu, Ionel Butunoi, Viorel Salan şi deputaţii Gabriel Vlase, Oana Florea, Dorel Căprar, din partea PSD.

Din partea PNL fac parte din comisie senatorul Ioan Chirteş şi deputaţii Sorin Răzvan Prişcă şi Ovidiu Raeţchi.  De la USR va fi membru al comisiei deputatul Claudiu Prisnel, de la UDMR – deputatul Botond Csoma, de la ALDE – deputatul Marian Cucşa, de la PMP – deputatul Cornel Mircea Sămărtinean, iar de la grupul minorităţilor – deputatul Ibram Iusein.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat miercuri, cu 208 voturi „pentru” şi 92 „împotrivă”, înfiinţarea Comisiei parlamentare speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

Citește și…

Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

Ochii și urechile lui Liviu Dragnea! Detalii incendiare despre “supervizorul” Vioricăi Dăncilă

Digi pregătește o nouă lovitură! Gigantul pe care vrea să-l creeze RCS&RDS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare