sursa foto:  https://observator.tv

EXCLUSIV Suspectează Poliția Română un trafic de carne vie în cazul de la Caracal? Răspuns primit de la IGPR

La 29 iulie, Bugetul.ro a solicitat o reacție de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) cu privire la darea în consemn la frontieră a Alexandrei Măceșanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani).

Concret, în contextul în care s-a vorbit de o rețea de trafic de carne vie în cazul de la Caracal, am întrebat Biroul de Presă al IGPR  dacă Alexandra și Luiza „mai sunt date, la această oră, în consemn la frontieră, deși Gheorghe Dincă a declarat că le-a omorât pe cele două fete”. Totodată, am solicitat să ni se comunice „dacă au fost date în consemn până acum la frontieră și dacă da, de când”.

IGPR a precizat, pentru Bugetul.ro, că nu ne poate furniza aceste informații, deoarece „se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare”.

Vezi și SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

„La solicitarea dumneavoastră adresată Inspectoratului General al Poliției Române – Centrul de Informare şi Relaţii Publice, vă comunicăm următoarele:

Conform articolului 12, aliniatul 1, litera e din Legea nr. 544 din 2001, „informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viața, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfășurare” se exceptează de la accesul liber al cetățenilor.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public”, ne-a precizat IGPR.

Ce a declarat șeful DIICOT în legătura cu darea în consemn a fetelor

„Încă din datele de 15 aprilie, mă refer la prima victimă de 18 ani, și respectiv 25 iulie 2019, cele două victime au fost introduce în aplicația de dispăruți a Poliției Române, respectiv în sistemul informatic Schengen și sunt date în urmărire atât la nivel național, cât și internațional”, a precizat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare