sursa foto:  revistatimpul.ro

Familia Regală a luat decizia! Ce se întâmplă cu Castelul Peleș

Familia Regală a luat o decizie cu privire la Castelul Peleș, după ce toată iarnă, clădirea a rămas fără căldură, în frig.

Familia Regală a realizat o investiție de 100.000 de euro pentru a salva imobilul de la distrugere

Cu toate acestea, Castelul nu a dus lipsă de vizitatori. Potrivit tvr.ro, pe perioada de iarnă, Peleșul a fost vizitat de aproape 500.000 de vizitatori, iar din vânzarea biletelor s-au strâns în jur de două milioane de euro.

Acum, Familia Regală a decis să investească 100.000 de euro pentru a schimba vechea centrală electrică, montată de Carol I și modernizată de Carol al II-lea, care a dorit ca instalația să fie adaptată la gaze naturale.

S-au mai făcut niște schimbări după Revoluție, când s-au înlocuit cazanele. Dar după mai bine de 100 de ani de funcționare, centrala a cedat în iarna anului 2017.

„Niciun fel de investiţie nu a fost făcută de Ministerul Culturii. E o situaţie ciudată, se invocă legislaţia ce nu permite investiții într-un monument istoric. Castelul este închiriat cu 6000 de euro, 2 cenţi pe metru pătrat. A fost o chirie subvenţionată de Casa Regală tocmai ca Ministerul Culturii şi Muzeul Peleş să dispună de resurse pentru întreținerea acestui imobil. Așa s-a convenit de la început”, a spus Ion Tucă, directorul Casei Majestăţii Sale Margareta, citat stiri.tvr.ro.

Vezi și:

Mare atenție! Iată ce trebuie să faci pentru a nu fi amendat în acest caz

Vești mari! Se dau tichete pentru mii de români

Liderul USR-PLUS care a primit contracte de la Dragnea și Vâlcov, afaceri cu familia fostei șefe DNA!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare