sursa foto:  capital.ro

Liderul USR-PLUS care a primit contracte de la Dragnea și Vâlcov, afaceri cu familia fostei șefe DNA!

Despre Dragoș Pîslaru, proaspăt europarlamentar USR-PLUS și fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș, a ieșit la iveală că a primit contracte de la Consiliul Județean Teleorman, pe vremea când era condus de Liviu Dragnea, precum și de la Primăria Slatină, când edil era Darius Vâlcov.

Vezi și Unul dintre liderii USR-PLUS, abonat la banii publici! Conexiune cu Liviu Dragnea

Pîslaru a făcut, însă, afaceri și cu soțul înlocuitoarei Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA, Anca Jurma.

Octavian Silviu Jurma, soţul fostului procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Anca Jurma, a fost într-o relaţie de afaceri cu Dragoş Nicolae Pîslaru.

Concret, Octavian Jurma a fost asociat şi administrator al firmei, iniţial de consultanţă, DNP Research& Consulting, fiind partener de afaceri nu numai cu fostul ministru, ci şi cu fratele şi soţia acestuia, Livia. În nicio declaraţie de avere disponibilă din ultimii 13 ani, fosta șefă DNA nu menţionează participarea soţului său şi nici realizarea vreunui venit din firma DNP Research &Consulting, devenită ulterior SC Pro Team Sailing SRL şi mai apoi SC Pro Team Innovation SRL, societatea având un profit mic în 2013, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, dezvăluia, în 2018, jurnalista Sorina Matei pe site-ul propriu.

Conform sursei citate, într-o reacţie oferită după publicarea anchetei, Dragoş Nicolae Pîslaru, ministrul Muncii în cabinetul Dacian Cioloş, recunoaşte relaţia de afaceri cu Octavian Silviu Jurma, relaţie care s-a desfăşurat prin firma sa de consultanţă, DNP Research&Consulting, societate în care au fost implicaţi atât fratele cât şi soţia sa, Pîslaru susţinând că a avut o poziţie „pasivă” de asociat în firmă. Pîslaru a spus că se cunoaşte cu familia Jurma din 2005, „de când a fost la yachting şi şi-au dat copiii la secţia de yachting unde am făcut şi eu sport şi fratele meu, şi au fost câţiva ani de zile la noi la club”. Iar apoi fratele fostului ministru, Mihai Răzvan Pîslaru, şi Octavian Jurma, soţul fostei şefe DNA, s-au apucat să facă comerţ cu materiale de yachting. „Şi eu (n.r. – Dragoş Pîslaru) le-am pus la dispoziţie o firmă pe care nu o mai foloseam şi s-au ocupat cu micul comerţ cu materiale de yachting”. Chiar dacă nu exista o piaţă pentru asemenea comerţ, Pîslaru spune, aşa cum arată şi datele Ministerului de Finanţe, că firma a avut un profit în 2013, iar dividendele restante încasate de soţia sa ulterior au fost din activitatea acestuia de consultanţă. Dragoş Pîslaru spune că nu a mai ţinut legătura cu familia Jurma, după ieşirea din firmă a lui Octavian Jurma, firma fiind preluată ulterior şi în integralitate de soţia sa care s-a ocupat de afaceri în zona de energie.

Răspunsul dat de DNA în 2018. Solicitată să precizeze dacă „din perioada 14 august 2007-14 noiembrie 2013”, atât timp cât Octavian Silviu Jurma a activat în firma DNP Research&Consulting SRL/Pro Team Sailing SRI/ Pro Team Innovation SRL, acesta a încasat vreum profit/dividende şi motivul pentru care în declaraţiile de avere publice şi disponibile ale procurorului Anca Jurma, din anii 2006, 2008, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, Octavian Silviu Jurma apare că nu a obţinut/realizat niciun venit, Biroul de Presă al DNA a răspuns astăzi, după publicarea anchetei, în urma unei solicitări legale adresate încă de ieri astfel: „Informaţiile solicitate la punctele 2) şi 3) pot fi regăsite în declaraţiile de avere completate anual, în conformitate cu prevederile legale, de către procurorul şef al DNA, doamna Anca Jurma, cu precizarea că SC Pro Team Sailing SRL, menţionată în articolul pe care l-aţi scris fără să aşteptaţi răspunsul nostru, nu a fost profitabilă din punct de vedere financiar pentru soţul doamnei procuror şef, prin urmare nu au existat venituri ale soţului care să fie trecute în declaraţia de avere“.

Firma deținută acum doar de soția lui Pîslaru, creștere spectaculoasă în ultimii doi ani

Datele Minsterului de Finanţe Publice arată că DNP Research& Consulting SRL, devenită SC Pro Team Sailing SRL şi ulterior SC Pro Team Innovation SRL, firma deţinută la acea oră de fraţii Pîslaru şi Octavian Silviu Jurma, nu avea în 2012 niciun salariat declarat şi era în pierdere.

După 6 ani, pe 24 septembrie 2013, printr-o majorare de capital, nou denumita SC Pro Team Sailing SRL îşi schmbă iar acţionariatul cât şi administratorii şi obiectul de activitate, arată aceleaşi date publice. Astfel, în societate intră şi Livia Georgiana Pîslaru, soţia lui Dragoş Pîslaru, cu 20%. Dragoş Pîslaru rămâne să deţină 32%, fratele său, Mihai Pîslaru- 24% iar soţul Ancăi Jurma, Silviu Octavian Jurma – tot 24%. Tot de la acea dată, administrator al societăţii, în locul lui Silviu Octavian Jurma, devine soţia lui Dragoş Pîslaru, Mihai Pîslaru, fratele, rămânând şi el cel de-al doilea administrator al companiei, mai dezvăluire Sorina Matei.

Abia în 2013 firma deţinută tot anul de fraţii Pîslaru (foto stânga sus) şi Octavian Silviu Jurma îşi declară un singur salariat şi intră pe profit net- 9471 de euro, la o cifră de afaceri netă declarată de 13.295 de euro.

Pe 14 noiembrie 2013, atât fraţii Pîslaru cât şi Silviu Octavian Jurma cedează toate participările soţiei ministrului, Livia Pîslaru.

În 2014, firma deţinută integral la acea oră doar de soţia ministrului, Livia Pîslaru, are un profit net declarat de 24.431 de euro.

În 2015, aceeaşi societate are un profit net declarat de 33.614 euro, în 2016 ajunge la 2 salariaţi declaraţi iar profitul net scade la 992 de euro, deşi cifra de afaceri netă este de 50.000 de euro, iar în 2017,profitul net declarat al SC Pro Team Innovation SRL, deţinută integral de soţia ministrului, ajunge la un profit net declarat de 95.408 euro şi la o cifră de afaceri netă declarată de 218.146 euro.

În 2018, potrivit datelor obținute de Bugetul.ro, firma soției lui Pîslaru a obținut un profit de 396.821 de lei – 84.400 de euro.

Vezi și EXCLUSIV Înalta Curte dinamitează informațiile privitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea: ‘Nu sunt reale’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare