sursa foto:  pressalert.ro

Firmă din dosarul „Cumnatul lui Ponta” are de recuperat o datorie considerabilă

În luna august a acestui an, HIDROCAD ID SRL Iaşi a intrat în insolvență la propria cerere, iar administrator judiciar provizoriu a fost desemnat avocatul Ioana Irina Moisescu.

În sentinţa de deschidere a procedurii de insolvenţă se precizează că judecătorul sindic Alexandru Mițică „fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 28.10.2016”, scrie supervizor.ro.

Cu toate acestea, Irina Moisescu a publicat tabelul preliminar al creanţelor pe 2 noiembrie 2016, în condiţiile în care a convocat Adunarea Creditorilor pe 1 noiembrie 2016, ignorând nu numai decizia judecătorului sindic, dar și prevederile Legii 85/2014.

Vezi și Cristian Tudor Popescu – reacție acidă la adresa „filmulețului” Kovesi

Potrivit tabelului preliminar, firma prezintă datorii de 3.830.000 lei, de aproape trei ori mai mari decât restanţele menţionate în bilanţul pe anul 2015 – 1,3 milioane lei.

Principalul lucru ce trebuie remarcat în document este creditorul principal, anume Grossman Engineering Group SRL, care are de recuperat peste 2.000.000 de lei. Aceasta a fost controlată în trecut de către Iulian Cristian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta. La începutul anului trecut, acesta a fost arestat preventiv fiind acuzat de mai multe infracțiuni printre care și evaziune fiscală. În acest dosar, apare și numele firmei Grossman, care a intrat în insolvență în anul 2015.

Vezi și SECRETUL cu care PSD câștigă alegerile

Udrea ACUZĂ: „Un jurnalist spune că sunt târfă!” Despre cine ar fi vorba

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare