sursa foto:  .dcnews.ro

Florin Cîțu a anunțat: Statul român garantează plata dobânzii capitalizate 100%

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri în contextul crizei provocate de coronavirus.

Florin Cîțu a anunțat că  „în cazul creditelor ipotecare Statul român garantează plata dobânzii capitalizate 100% dar dobânda trebuie plătită pe o perioadă de 5 ani de la momentul suspendării”.

„Se aplică persoanelor a căror venituri au fost afectate direct sau indirect. În același timp se aplică persoanelor care nu au restanțe la momentul în care au făcut această solicitare”, a declarat ministreul Finanțelor după ședința de guvern.

De asemenea, Florin Cîțu a informat că cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă, pot s-o facă până la 9 luni de zile.

Florin Cîțu a anunțat de ieri, pe pagina sa de socializare, că Banca Națioală a fost de acord cu propunerea ca cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă, pot s-o facă până la 9 luni de zile.

„Soluția pe care o propune Ministerul Finanțelor, pe care am propus-o Băncii Naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente.

În primul rând m-am gândit la perioada de timp, cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă, pot s-o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu Banca Națională.

Până la 9 luni de zile este propunerea pe care am mers eu și a fost agreată de Banca Națională. Vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”,a arătat, ieri, ministrul de Finanţe pe pagina sa de socializare.

Vezi și

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare