sursa foto:  gov.ro

Florin Cîțu anunță tăieri masive: ‘Nu vreau să mai investim în educație, nici în sănătate și nici în cercetare fără să avem rezultate. A finanța doar de dragul finanțării de la buget nu cred că este o soluție’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că nu dorește investiții fără rezultate în domenii precum cercetare, educație sau sănătate. Acesta a precizat că ”A finanța doar de dragul finanțării de la buget nu cred că este o soluție”.

 

„Trebuie introdus un principiu al competitivităţii pentru resurse în toate sectoarele din economie, inclusiv în cercetare. Cei care doresc să facă cercetare trebuie să fie în competiţie între ei pentru resurse, dacă aceste resurse vin de la stat sau din sectorul privat şi doar cei care dau rezultate vor putea să meargă mai departe. A finanţa doar de dragul finanţării de la buget nu cred că este o soluţie, chiar dacă îi spunem, între ghilimele, cercetare. Trebuie să găsim acele centre unde se poate face dezvoltarea prin cercetare şi acolo, repet, în funcţie de rezultate, putem să introducem mai multe resurse. Nu sunt adeptul investirii banului public oriunde, doar pentru că i se spune ca domeniu cercetare şi trebuie să investim în cercetare, fără să avem rezultate”, a declarat Florin Cîţu.

 

Prim-ministrul a completat că nu doreşte nici investiţii în educaţie şi sănătate fără rezultate.

 

„Nici în educaţie nu vreau să mai investim fără să avem rezultate, nici în sănătate nu vreau să mai investim fără să avem rezultate. Românii şi noi toţi trebuie să cerem de la guvernanţi ca aceste investiţii din bani publici să se vadă şi în rezultate. Şi asta este, iarăşi, o schimbare de paradigmă”, a explicat Cîţu.

 

El şi-a manifestat susţinerea pentru sistemul dual de educaţie, pe care l-a calificat drept „foarte bun”, evidenţiind aportul sectorului privat în domeniu.

 

„Sectorul privat a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani şi în discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Educaţiei preluăm lecţiile din sectorul privat şi le vom extinde în tot sectorul. Dar şi aici, iarăşi, trebuie să facem această extindere în colaborare cu sectorul privat. Tendinţa este că atunci când preia statul un program să-l facă mult prea mare şi să nu mai avem nevoie de tot ceea ce produce. De aceea, de fiecare dată trebuie să stăm în contact, aşa cum am făcut şi până acum”, a indicat premierul Cîţu.

Vezi și:

Florin Cîțu trasează noi direcții de dezvoltare economică: ‘România va trece la locuri de muncă bine plătite pentru investiții care aduc valoare adăugată mare’

O nouă ieșire triumfală a lui Florin Cîțu: ‘Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflației’

Florin Cîțu, dezorientat de ieșirile lui Ludovic Orban: ‘Nu înțeleg de ce și-a schimbat acum declarațiile’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare