sursa foto:  romanialibera.ro

Florin Citu este sub asediu! Lia Olguta Vasilescu trage cu tunul

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020.  Fostul ministru, Lia Olguța Vasilescu, a criticat dur acest fapt.

Olguța Vasilescu este revoltată de modul cum Guvernul Orban administrează bugetul,”unde se duc banii, dle Cîțu? „, întreabă fostul ministru pe facebook

„Văd la Realitatea Tv cum o domnișoară încearcă să îi pună întrebări de genul „nu-i așa că…” lui Fenechiu. Laitmotivul zilei e că a început și PNL să se împrumute cât PSD. Greșit, păpușă frumoasă! PNL se împrumută TRIPLU, față de PSD.
În 3 luni, PNL s-a împrumutat 40 miliarde lei!!!!!!! 40!!!!
Și mai grav este că, prin împrumuturile făcute, dl Cîțu a sabotat, în mod deliberat, capitalul românesc.
Cele mai multe împrumuturi s-au făcut în moneda națională, ceea ce a condus la creșterea dobânzilor, cu efecte negative puternice în special la nivelul IMM-urilor, care, știți bine, peste 90 % sunt firme românești.
Totodată, a pus presiune pe cursul valutar, obligând BNR să arunce pe piață 1,3 mld. euro din rezervă valutară pentru a apară leul.
Toate acestea sunt costuri pe care le vom suportă noi, cetățenii, nu dl. Cîțu care a și spus că ”ei nu vin cu bani de acasă”.
Problema cea mai mare însă rămâne: unde se duc banii, dle Cîțu?
În autostrăzi nu sunt. Ați tăiat finanțările la toate șantierele începute de PSD.
În dezvoltare locală nu sunt. Ați tăiat 30 mld. de la fondurile comunităților locale.
În programele de investiții lansate de PSD nu sunt. Ați închis StartUp Nation. Ați oprit Prima Casă, deși Cîțu zice azi că încă nu. Păi dacă de la 2 mld ați pus în buget doar 200 de milioane, poți să mai spui că e funcțional? Ați anulat programul pentru stațiunile balneare. Ați tăiat finanțarea pentru construcția de grădinițe cu profil sportiv. Și lista poate continuă.
Nici în spitale nu sunt. Ați tăiat și aici bugetul. Nici la școli sau programe educaționale, unde avem cel mai mic buget că pondere în PIB din ultimii ani.
Ce naiba fac ăștia cu banii???”, scrie fostul ministru PSD.

 

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare