sursa foto:  antena3.ro

Florin Roman: ‘PNL îl susține pentru șefia Consiliului Legislativ pe domnul Augustin Zegrean’

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că parlamentarii liberali îl susțin pe judecătorul Augustin Zegrean pentru șefia Consiliului Legislativ sau, dacă procedura de vot va fi una simultană, pe candidatul USR.

 

„Grupul PNL din Camera Deputaţilor şi Senat îl susţine pentru şefia Consiliului Legislativ pe fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, domnul Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, o persoană care dă dovadă de foarte mult profesionalism, o persoană care, potrivit foarte multor români, a ştiut să ţină o linie de echilibru pentru Curtea Constituţională a României. Cred că asupra domnului judecător Augustin Zegrean nu poate să cadă niciun fel de umbră. Domnul Zegrean a avut o carieră profesională ireproşabilă, a ocupat funcţia de preşedinte al CCR, nu a fost implicat în episoade neplăcute ale justiţiei, n-are nicio legătură cu Ordonanţa 13, cu recursul compensatoriu sau cu mutilarea Codului penal şi a Codului de procedură”, a declarat Roman în plenul reunit al Parlamentului.

 

 

 

El a arătat că, în funcţie de procedură, PNL va avea ca a doua opţiune candidatul USR la şefia Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din Consiliul Legislativ.

 

 

 

„În cazul în care procedura de vot este una de a vota în mod simultan cele două buletine, în cazul postului prevăzut pentru şefia Secţiei (de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare – n.r.), PNL va susţine candidatul USR, pentru că trebuie să dăm un semnal foarte clar că doar uniţi putem lupta împotriva celor de la PSD”, a adăugat Roman.

Plenul Parlamentului s-a reunit, marţi, pentru numirile în funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi, respectiv, preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul instituţiei.

 

 

 

 

Deputatul PSD Florin Iordache, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi secretarul general al Consiliului Legislativ, Ionuţ Duli Mazâlu, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al instituţiei.

 

 

 

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ şi-au depus candidaturile senatorul USR George Edward Dircă, fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean şi Andrei Ciochiu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

EXCLUSIV Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare