sursa foto:  Facebook

Fost purtător de cuvânt al TAROM: Sunteți curioși cu ce avion călătorește președintele Iohannis? Nu, nu e TAROM

Marius Popescu, fost purtător de cuvânt al TAROM, a făcut publice imagini cu aeronava cu care a călătorit președintele Klaus Iohannis în Japonia.

Marius Popescu a precizat, în postarea sa, că avionul aparține companiei luxemburgheze Global Jet, nu transportatorului național aerian TAROM.

„Sunteți curioși cu ce avion călătorește președintele Iohannis? Ei bine, aceasta este aeronava Boeing 737-900ER, înmatriculată LX-DIO, aparținând companiei luxemburgheze Global Jet (nu, nu e TAROM). Avionul a transportat președintele, soția acestuia și staff-ul Administrației Prezidențiale, din România în Japonia. Ruta: București -> Sibiu (prima doamnă) -> Baku (alimentare) -> Tokyo. Info de pe BoardingPass.

Fotografia din exteriorul aeronavei e făcută pe aeroportul Haneda, Tokyo, după aterizare, cele din interior sunt luate de pe site-ul companiei Global Jet (https://globaljet.aero/en/boeing-bbj3-lx-dio), iar ruta este publică pe FlightRadar24.

Totodată, pun și o fotografie cu o aeronavă TAROM, făcută tot pe aeroportul din Tokyo, tot cu ocazia unei vizite oficiale din martie 2011”, spune Popescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare