sursa foto:  digi24.ro

Fostul cancelar german Angela Merkel face un anunț îngrijorător: Amenințările lansate de Rusia trebuie luate în serios

Fostul cancelar german Angela Merkel a transmis că amenințările Rusiei trebuie luate în serios şi să nu le catalogăm drept cacealma de la început.

 

 

 

Invadarea Ucrainei de către Rusia a fost „un punct de cotitură profund”, a declarat joi seară Merkel, la o ceremonie de marcare a 77 de ani de la apariţia ziarului Süddeutsche Zeitung din Munchen.

Ea a spus că este un moment „în care suntem cu toţii sfătuiţi să luăm declaraţiile în serios şi să nu le catalogăm drept cacealma de la început”.

Merkel a mai subliniat că o pace durabilă în Europa nu poate veni decât cu implicarea Rusiei. „Atât timp cât nu am reuşit cu adevărat să obţinem asta, nici Războiul Rece nu s-a terminat de fapt”, a declarat fostul cancelar.

În vârstă de 68 de ani, Merkel s-a retras anul trecut din politică după 16 ani la conducerea guvernului. Ea s-a retras în mare parte de atunci şi din viaţa publică, dar mai este invitată ocazional să vorbească în public la evenimente. Merkel urmează să îşi publice memoriile în a doua parte a anului 2024, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare