sursa foto:  business-review.eu

Fostul premier Petre Roman: ‘Rocada este un eșec. Situația pe care o trăim, în primul rând, aproape iminența unui impas financiar. Avem atenționări de la FMI și Banca Mondială’

Petre Roman, fost premier al României, consideră că rotația guvernamentală trebuia să fie prioritară de la bun început: ”Rocada este un eșec, cel puțin la ora actuală.”

 

Fostul premier avertizează că ”situația pe care o trăim, în primul rând, aproape iminența unui impas financiar. Avem deja atenționări de la Fondul Monetar Internațional, de la Banca Mondială”.

 

Rotația aceasta trebuia să fie despre o schimbare și nu numai, adică fără să fie o schimbare a majorității, să fie o schimbare în sensul unui nou program. Din privința aceasta este zero.

Un alt aspect, se trecea de la un prim-ministru la un alt prim-ministru. Era absolut obligatoriu, ca fiind vorba de un lucru anunțat de multă vreme, oamenii, românii să poată să evalueze și să înțeleagă că aceste schimbări merg spre ceva mai bun, nu mai rău, pentru că nimeni nu vrea mai rău. Toată lumea vrea să fie mai bine.

Rocada este un eșec

Între timp, s-a întâmplat să apară greva profesorilor, în timp ce problema aceasta trebuia să fie rezolvată de mult și trebuia să fie prioritară de la bun început. Rocada este un eșec, cel puțin la ora actuală.

Dacă este o simplă rotație, ea nu corespunde absolut deloc situației pe care o trăim. Situația pe care o trăim, în primul rând, aproape iminența unui impas financiar. Avem deja atenționări de la Fondul Monetar Internațional, de la Banca Mondială, iar ele sunt referințele pentru Uniunea Europeană.

Avem situația Războiului din Ucraina, avem situația socială evidentă, avem eșecul Schengen. Eșecul Schengen care a fost îngrozitor de usturător. Până și eu am crezut că au pregătit-o, având în vedere că a fost punct anunțat de Klaus Iohannis la prima campanie electorală. Mă întreb lucruri la care nu pot să răspund”, a menționat Petre Roman, fost premier al României, conform gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare