sursa foto:  cotidianul.ro

Fostul șef operativ SIE rupe tăcerea! Politicul controlat de serviciile secrete

Silviu Predoiu a declarat că serviciile secrete au un impact semnificativ în politică întrucât politicul vrea acest lucru.

Potrivit  flux24.ro, fostul șef operativ al SIE, generalul în rezervă Silviu Predoiu  a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă faptul că: „Serviciile secrete au influență în politică pentru că vrea politicul. Pentru că politicul vine la servicii nu să le ceară, ci să le întrebe ce să facă. Aceasta este problema. Nu spune: „uite ce vreau eu să fac pe spațiul X, în baza informațiilor primite, am ajuns la concluzia că asta trebuie făcut”. Politicianul spune în schimb: „Dar dumneavoastră ce credeți că ar trebui să fac pe spațiul X?” Și în momentul acela, s-au și inversat raporturile”.

Europa Liberă: Și raporturile acestea s-au inversat demult sau tot timpul au fost inversate?

Silviu Predoiu: „Se poate pune o asemenea întrebare, chiar și în formula pe care mi-ați spus-o. Aici apare și o problemă a serviciilor. Poate să fie cineva care să spună: „Îmi pare rău, nu e în competența mea să vă spun aceste lucruri. Eu pot în continuare să vin cu date suplimentare, care să vă ajute să vă fundamentați deciziile”. Sau poate să fie cineva care să spună: „Las’ că te învăț eu ce să faci”.

Europa Liberă: Deci președinții, prim-miniștri, oamenii importanți în stat ar putea să aibă, până la urmă, niște prieteni sau niște persoane din servicii, de la care să primească „sfaturi”.

Silviu Predoiu: „Pentru asta s-au inventat consilierii – nu că sunt eu în calitate de consilier – pentru asta ar trebui să găsească consilieri.”

Vezi și:

Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare