Foto. Diana Șoșoacă și Adrian Severin, prezenți la recepția organizată de omul lui Putin în România, de ziua unității naționale a Rusiei

Diana Șoșoacă, senator independent, și fostul ministru de Externe, Adrian Severin, au fost prezenți la recepția organizată de Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, cu ocazia zilei unității naționale a țării conduse de Vladimir Putin.

Ambasada Federației Ruse la București a făcut publice o serie de poze de la eveniment, în care apar Diana Șoșoacă și Adrian Severin.

„DESPRE RECEPȚIA CU PRILEJUL
ZILEI UNITĂȚII NAȚIONALE A RUSIEI

La 3 noiembrie, Ambasada Rusiei la București a găzduit o recepție dedicată Zilei Unității Naționale.
Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Parlamentului României, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizațiilor neguvernamentale, inclusiv Asociația de prietenie româno-ruse, ai mass-media, precum și ai asociațiilor de compatrioți ruși, inclusiv Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Romano-Rusă, Obștea Cazacilor din România, Uniunea Rușilor Subcarpatici, filiale regionale ale Comunității Rușilor Lipoveni din România, Asociația „Lumea Noastră”, Grupul de Prieteni lui Vladimir Vîsotski și alții.

La evenimentul au fost prezenți peste douăzeci de membri ai corpului diplomatic din statele prietenoase.

În discursul său de bun venit, Ambasadorul Rusiei Valery Kuzmin a remarcat că, în actuala situație internațională dificilă, marea majoritate a cetățenilor ruși, precum și compatrioții noștri din străinătate, sunt conștienți de provocările la adresa intereselor naționale legitime ale Patriei create de politica agresivă de extindere a NATO spre est. El a subliniat că popoarele Rusiei păstrează cu grijă tradițiile unice de secole de existență pașnică și solidară într-o societate care menține relații de respect reciproc între zeci de naționalități și adepți ai principalelor religii ale lumii. Această formulă unică de „unitate națională” a fost cea care a permis, în mod repetat, de-a lungul mai multor secole, statului rus să mențină suveranitatea și independența în ciuda atacurilor ostile ale colonialiștilor și să respingă cu succes diferitele tipuri de invazii străine. Și astăzi, a declarat diplomatul, aceste tradiții s-au manifestat în mod clar în timpul operațiuni militare speciale în Ucraina, în care Rusia este nevoită să reziste nu numai forțelor renaște ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO de a-și păstra prin orice mijloace hegemonia mondială, care este iremediabil un lucru al trecutului.

Ambasadorul a atras o deosebită atenție asupra declarației Ministerului de Externe al Rusiei din 2 noiembrie, în care se precizează că „în actuala situație dificilă și tulbure, care a devenit rezultatul unor acțiuni iresponsabile și nerușinate și vizează subminarea securității noastre naționale, prioritatea sarcina este de a preveni orice ciocnire militară între puterile nucleare”.

Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură din București, Mihail Davîdov, a informat audiența despre decizia conducerii Agenției Federale pentru Afaceri CSI, compatrioții de pretutindeni și pentru cooperarea umanitară internațională de a acorda semne și diplome onorifice reprezentanților mass-media electronice române pentru activitatea lor în dezvoltarea relațiilor umanitare și publice între țările noastre.

Oaspeții recepției au avut ocazia să se familiarizeze cu expoziții de lucrări ale câștigătorilor celei de-a IV ediția Concursului internațional de fotografie „Civilizația Rusă”, organizată de Agenția Federală pentru Naționalități a Federației Ruse, fotografii ale corespondenților Agenției Sputnik „Chipuri al Rusiei”, precum și expoziții de fotografie dedicate aniversării a 210 de ani de la Războiul pentru Apărarea Patriei din 1812 și a 350 de ani de la nașterea Împăratului rus Petru cel Mare.”, a transmis Biroul de Presă al Ambasadei Rusiei.

Vezi și Diana Șoșoacă, mesaj pe placul lui Putin: Dacă această divizie ne va băga în război, ei după aceea pleacă în SUA. Noi rămânem cu rușii și ne vor măcelări! Ambasada Rusiei a fost singura care a vrut să vorbească despre pace

Șoșoacă: „Dacă această divizie ne va băga în război, ei după aceea pleacă în Statele Unite ale Americii, iar noi rămânem aici, la graniță cu rușii și credeți-mă că nu va interveni nimeni 48 de ore, timp în care ne vor măcelări, efectiv!”

Recent, Diana Șoșoacă a lansat, pe rețelele de socializare un scenariu halucinant, anume că, după ce ne va băga în război, Divizia 101 Aeropurtată a armatei Statelor Unite se va întoarce în SUA, iar noi, românii, vom fi măcelăriți de ruși în 48 de ore, timp în care nimeni nu va interveni, deși suntem membri NATO.

Totodată, Diana Șoșoacă a luat apărarea Ambasadei Federației Ruse la București, despre a spus că a fost singura care a vrut să discute cu ea despre pace.

Trebuie făcută precizarea că, după invazia trupelor lui Vladimir Putin în Ucraina, ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a afirmat, în luna martie, că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”.

Vezi și Omul lui Vladimir Putin la București: ‘Republica Moldova n-a fost parte a României, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească’

Tot astăzi (n.r. – marți, 25 octombrie) președintele României a convocat, la ora 14:00, CSAT. Trebuie să știți ce se va întâmpla astăzi și de ce a fost convocat CSAT-ul.

(…) Am discutat cu nenumărate persoane, avem o gravă problemă, ca țară, pentru că, de două zile, Divizia 101 Aeropurtată se află la Baza Mihail Kogălniceanu, gata să intervină în Ucraina, în caz de escaladare a conflictului.

Divizia 101 Aeroportată a armatei SUA a fost desfășurată în Europa – e pentru prima dată după aproape 80 de ani, în fapt 78 de ani – pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia și NATO. Atenție! Nu există nicio tensiune între Rusia și NATO. Ei așa invocă. Ucraina nu este membră NATO. De aceea, NATO nu are de ce să intervină în apărarea Ucrainei.

Însă trebuie să menționez lucruri pe care voi nu le știți. Această Divizie 101 Aeroportată a armatei SUA nu are nicio răspundere față de România. Ea este, nu este o divizie de defensivă, deci de apărare, ci este de ofensivă, de atac.

De ce a fost cantonată în Baza Mihail Kogălniceanu? Puneți-vă întrebări și de ce imediat astăzi președintele României a convocat CSAT-ul.

Este o strânsă legătură. Iar, dacă această divizie ne va băga în război, ei după aceea pleacă în Statele Unite ale Americii, iar noi rămânem aici, la graniță cu rușii și credeți-mă că nu va interveni nimeni 48 de ore, timp în care ne vor măcelări, efectiv!

Cred că cuvântul pe care toți trebuie să-l pronunțăm astăzi este pace. Vă aduceți aminte, în februarie, la sfârșitul lui februarie, când am făcut demersul „Neutralitate pentru România – Pacea de la București”, (….) ne-am dus la toate ambasadele implicate, niciuna nu a vrut să vorbească despre pace, în afară de Ambasada Federației Ruse”, a afirmat Șoșoacă, într-un video pe Facebook.

Adrian Severin, mesaj asemănător cu al lui Șoșoacă, miercuri, pe Facebook: „Este inacceptabil ca teritoriul României să fie folosit pentru inițierea de operațiuni militare ofensive împotriva unor alte state cu care nu suntem în război”.

Eugen DINU

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane în picioare

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane în picioare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare