sursa foto:  elitaromaniei.ro

Frații Pavăl, proprietarii gigantului românesc Dedeman, investiție majoră pe terenul unei foste fabrici

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului românesc Dedeman, pregătesc o investiție importantă.

Concret, pe terenul fostei platforme a fabricii produselor din beton pentru construcții Prefabricate Dobrogea SRL Constanța, afaceriștii vor să ridice un magazin Dedeman.

Aceștia au început să facă pașii legali pentru construirea unui magazin pe Bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, informează focuspress.ro.

Proprietarii Dedeman solicită demararea consultării publice în ceea ce privește Planul Urbanistic de Detaliu elaborat pentru acest obiectiv de investiții.

Câteva date tehnice

Conform sursei citate, în urmă cu două luni, a fost depus la instituția abilitată de mediu memoriul de prezentare a proiectului. De pe acel teren au fost deja demolate construcțiile existente, pentru a face loc noului imobil.

Pe masa Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism se va afla și proiectul „PUD – construire magazin materiale de construcție și anexe, B-dul I.C. Brătianu nr. 131, investitor Prefabricate Dobrogea SRL – etapa demarare consultare publică“.

Jurnaliștii de la malul Mării Negre mai spun că terenul a fost ocupat de 34 de corpuri de clădire, ce făceau parte din fosta incintă a fabricii, cu un regim de înălțime parter, parter înalt și P+1, inactive și în stare de degradare. Acestea au fost autorizate spre desființare în baza unei proceduri separate. Avizul instituției abilitate de mediu a fost emis în acest sens în ultima zi a lunii decembrie 2022, firmei Prefabricate Dobrogea SRL, pentru frații Pavăl: desființarea construcțiilor de pe terenul unde a funcționat și sediul Somaco. Autorizația de demolare a fost eliberată de Primăria Constanța în luna februarie a.c. În timpul desfășurării lucrărilor de desființare, Garda de Mediu a amendat, luna trecută, de două ori, societatea Robdenis, care s-a ocupat de demolare.

Primăria Constanța a emis și certificatul de urbanism pentru construirea magazinului Dedeman pe Bulevardul I.C. Brătianu, pe terenul achiziționat de la Grigore Comănescu de către cei doi frați.

Creștere a profitului net

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii gigantului românesc Dedeman, au reușit să dea o lovitură de proporții, potrivit datelor oficiale.

Pavăl Holding, vehiculul de investiții al fraților Pavăl, a raportat o cifră de afaceri pentru anul 2022 de 1.713.617.724 de lei.

 

 

La această cifră de afaceri, frații Pavăl, prin Pavăl Holding, au obținut un profit net de 1.517.807.993 de lei.

În anul 2021, Pavăl Holding a raport un profit net de 1.248.934.780 de lei. Așadar, asistăm la o creștere a profitului realizat de Pavăl Holding.

 

 

În 2020, lucrurile au stat mult mai bine, însă, pentru frații Pavăl. Pavăl Holding a raportat un profit net de 3.339.192.209 de lei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare