sursa foto:  businessmagazin.ro

Fundația Bill și Melinda Gates, donație uriașă de bani pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai ieftine împotriva COVID-19

Fundația Bill și Melinda Gates va dona suma 250 de milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19 mai ieftine.

Noua finanțare vizează pe două domenii principale: continuarea cercetării și dezvoltării de noi teste, tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19 și îmbunătățirea metodelor de livrare ale vaccinurilor, pentru a putea fi distribuite în siguranță și cât mai ieftin posibil la scară mondială, pentru a fi accesibile și țărilor cu venituri mici.

”Pentru ca lumea să devină mai bună pentru toți depinde de acțiunile liderilor lumii și de angajamentul lor de a furniza teste, tratamente și vaccinuri persoanelor care au nevoie de ele”, a declarat Melinda Gates.

 

Marea Britanie a devenit marți prima țară care a început vaccinarea în masă cu serul de la Pfizer-BioNTech.

Canada a aprobat același vaccin miercuri, în timp ce FDA urmează să acorde o autorizație provizorie săptămâna aceasta.

Cu toate acestea, vaccinul Pfizer se confruntă cu provocări, în special în țările cu venituri mai mici, din cauza cerințelor sale de depozitare la -70 de grade Celsius, mult sub standardul de temperatură de 2-8 grade Celsius necesar pentru vaccinurile normale.

”Avem medicamente noi și mai multe vaccinuri potențiale decât ne-am fi putut aștepta la începutul anului. Dar aceste inovații vor salva vieți doar dacă vor putea ajunge la oameni ”, a declarat Bill Gates.

Până acum fundația soților Gates a donat 1,75 de miliarde de dolari pentru vaccinuri și tratamente pentru coronavirus, conform 3dots.ro.

Citește și:

Decizia luată de Ministerul Muncii! Beneficii uriașe pentru o nouă categorie de români

Anul 2021 vine cu vești proaste! Mii de români vor scoate mai mulți bani din buzunar

Operațiune demarată de Guvernul PNL: ‘Cotețele de găini’ ce vor fi instalate în spitale!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare