sursa foto:  newsweek.ro

Fuziune prin absorbție între ALDE și Pro România. Cum se va numi noul partid condus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

În cursul zilei de astăzi forurile de conducere ale Pro România și ALDE vor vota fuziunea prin absorbție între cele două partide, în contextul alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Victor Ponta ar urma să deschidă lista la Camera Deputaților și este posibil ca la Senat lista să fie deschisă de Călin Popescu Tăriceanu.

Noua formaţiune se va numi în acte „Pro România Social-Liberal”, însă denumirea care va fi folosită în comunicarea publică va fi PRO România. De asemenea, restul candidaturilor pe lista noului partid, după fuziune, vor fi ale membrilor care pot obţine un scor bun la alegeri, nu în funcţie de ponderea matematică, au adăugat sursele citate.

 

Vezi și: Bombă pe scena politică românească! ALDE și Pro România se pregătesc de fuziune. Tăriceanu ar putea candida pe listele Pro România

 

Conducerea ALDE se va reuni joi de la ora 14.00, în format de videoconferinţă, în şedinţele Biroului Politic Executiv, Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente.

De asemenea, biroul executiv al PRO România se va întruni de la ora 15.00, urmând ca de la ora 17.00 preşedinţii celor două partide, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu să susţină o conferinţă de presă.

Pe 15 septembrie, Călin Popescu Tăriceanu declara, ntrebat despre o posibilă fuziune între ALDE şi PRO România pentru alegerile parlamentare, că după locale conducerea celor două partide se va reuni şi va vedea care va fi formula de colaborare care să fie convenabilă ambelor formaţiuni politice.

 

Totodată, Marcel Ciolacu a afirmat luni, chestionat dacă ar putea exista o fuziune a PSD cu ALDE sau PPU-sl, că a discutat cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu acest subiect.

 

„Avem discuţii cu toată lumea, în ceea ce priveşte fuziunea, nu alianţe. Am avut multe discuţii cu domnul Tăriceanu şi îl respect în continuare pentru demnitatea dânsului. Este un om politic chiar demn. Am avut aceste discuţii (legate de o fuziune PSD cu ALDE – n.r.)”, conform news.ro.

Citește și:

Document. Am intrat în posesia Hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență! Măsurile se aplică în Capitală, începând de azi

Doctorul Monica Pop a răbufnit: De ce nu l-a ascultat nimeni pe ministrul Tătaru? De ce alegeri?

Pe filieră machedonească. Cine e beizadeau ‘îngrijită’ de Tănase Stamule și ‘impusă’ de Ludovic Orban la conducerea Capitalei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare