sursa foto:  tass.com

Generalul (r) Marius Opran, despre arma laser a rușilor: ‘Este un fel de jucărie care i-a fost prezentată lui Putin la Ialta de şefii aviației militare sovietice. Da, poate să dea jos drone, dar cam atât’

Generalul (r) Marius Eugen Opran, reprezentant al României la NATO, fost secretar de stat MAI, a vorbit despre arma laser a rușilor, după ce vicepremierul rus Iuri Borisov a anunțat că Rusia dispune de o armă laser capabilă să „distrugă” toţi sateliții de pe orbita terestră aflați până la 1.500 de kilometri altitudine. 

Vicepremierul Federaţiei Ruse Iuri Borisov a mai precizat că noua armă a rușilor a reuşit să incendieze, în cadrul unui test, o dronă aflată la 5 kilometri distanța, după ce fasciculul laser a fost menținut pe ținta timp de 5 secunde.

Întrebat dacă aceasta este arma care ar putea schimba cursul războiului în Ucraina, generalul Marius Eugen Opran, care a lucrat în STS, a precizat:

„În niciun caz! Laserul acesta de 30kW în putere continuă şi care este cu electroni liberi poate să dea jos drone, dar şi toată brigada de stikeri din Germania, adusă în România au un laser care dau jos dronele.

Dronele sunt o pradă ușoară. Nu asta este ţinta laserului.

Anul trecut au fost dezvoltați 6 sateliți antisateliţi, adică sateliți care distrug alţi sateliți. Unul dintre aceştia este cu laser.

Nu distruge satelitul în sensul că îi dă foc, dar îi distruge toate componentele electronice datorită intensității foarte mari a luminii care efectiv le prăjește.

Laserele sunt o categorie nouă de armamente, arme cu energie directă adică armele cu laser, armele cu microunde şi armele cu impuls electromagnetic prin explozie nucleară.

Ăsta (n.r laserul prezentat de vicepremierul Federaţiei Ruse Iuri Borisov) este un fel de jucărie care i-a fost prezentată lui Putin la Ialta de şefii aviației militare sovietice. Da, poate să dea jos drone, dar cam atât„, a spus generalul Marius Eugen Opran la Antena 3.

Vezi și:

Generalul (r) dr. Virgil Bălăceanu, despre amenințarea unui atac cu arme laser: ‘Am asista la o externalizare a conflictului, nu neapărat conflictul Federația Rusă – NATO, ci este vorba de spațiul cosmic’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare