sursa foto:  psnews.ro

Generalul (r) Virgil Bălăceanu: ‘NATO are sisteme de interceptare a rachetelor hipersonice, dar nu au fost probate pe câmpul de luptă’

NATO are sisteme de interceptare a rachetelor hipersonice, dar nu au fost probate pe câmpul de luptă, a declarat Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost adjunct al reprezentantului militar al României la NATO.

 

Sistemele de interceptare a rachetelor hipersonice „au fost probate într-o anumită măsură în testările în poligon. Cei mai buni în apărarea antirachetă, în apărarea împotriva proiectilelor de artilerie, inclusiv a bombelor de aruncător sau a proiectilelor reactive tip Katiusha sunt israelienii”, spune generalul (r) Bălăceanu, care a ocupat, în trecut, și funcția de comandant al Brigăzii multinaționale NATO din sud-estul Europei (SEEBRIG).

În mod sigur, Statele Unite și Israelul vor dezvolta sistemele, le vor adapta, le vor moderniza sau vor fi arme noi care să contracareze și arma hipersonică”, a adăugat el, conform stirileprotv.ro.

Vezi și:

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu: ‘Rusia s-a împotmolit. Mai contăm pe o lună, o lună și jumătate de război’

Generalul (r) Ben Hodges: ‘În această săptămână sau săptămâna viitoare suntem în faza decisivă a războiului’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare