avocatul Gheorghe Piperea

sursa foto:  https://ziarobiectiv.ro

Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

Avocatul Gheorghe Piperea are un mesaj dur pentru profesorii din România.

Într-o postare pe pagina de socializare, Piperea le transmite profesorilor care se plâng de ochi înroșiți din cauza măștilor de protecție că ar trebui să și le dea jos.

Dacă și le-ar da toți jos sau măcar o minoritate semnificativă, nu i-ar băga nimeni la pușcărie, concluzionează reputatul profesor de Drept.

„Profesorii se plang de ochi inrositi de la masti, care orienteaza ascendent respiratia, cu tot cu microbii “colectati” din aerul respirat, imbibat cu CO2. Se plang si ca nu se pot face intelesi de dupa masca. Se si tem insa. De aceea, cei mai multi aleg sa se supuna.

Daca ar da toti sau macar o minoritate semnificativa mastile jos, nu i-ar baga nimeni in puscarie. Nu exista puscarie pentru toti. Nu exista militie suficienta pentru a-i lua la rand si a-i amenda pe toti cei care ar refuza sa poarte masca.

Pur si simplu, regulile s-ar schimba, pe model suedez. Am reveni la normal si toti ne-am proteja si i-am proteja si pe ceilalti asa cum facem cand sunt raceli sau gripa. Nu e nevoie sa fim super-eroi pentru asta.
Pana una-alta, noi nici nu stim ce anume agent patogen provoaca molima mileniului, nu stim, pur si simplu, ce este sars-cov2 si cum se manifesta si, mai grav, nu stim ce testam. Rezultatele “pozitive” sunt, de fapt, banuieli ale unor specialisti (educated guess) sau ale unor “specialisti”. Nu stim nici daca masca ne protejeaza efectiv sau daca ii protejeaza pe ceilalti – pur si simplu, avem impresia ca, daca a mers la chinezi (ceea ce este o aparenta neconforma realitatii), poate ca merge si la noi. Las la o parte ca o cantitate enorma de masti care se vand la noi sunt neconforme.

Suntem intr-o ceata stiintifica si administrativa mai deasa decat cea din Evul mediu, cand lumea se trata de microbi cu masti, rugaciuni, luarea sangelui si arderea pe rug a vracilor. Culmea este ca, la fel cum incuiatii si incultii gestionari feudali ai treburilor publice ale acelei societati nu stiau nimic despre boli si tratarea lor, tot asa agramatii nostri „specialisti” nu stiu nimic despre molima mileniului, despre efectele psihologice ale „masurilor de preventie” si despre nenorocirile economice si sociale antrenate de marsul fortat spre „noua normalitate” a capitalismului de supraveghere si a omului 2.0.
Culmea sarcasmului este ca, dupa alegerile locale, toata lumea se va intoarce in cazarmi, la o noua stare de urgenta militara (care nu are nimic de-a face cu necesitatea medicala). O lume mai obosita, mai putin imunizata si, cu certitudine, mult mai saraca si usor controlabila.”, spune, pe Facebook, Piperea.

Vezi și

Horă între un candidat PNL, un fost șef ‘Doi și-un sfert’ și cumetrii lui Emi Pian! Legături-dinamită

EXCLUSIV Controverse în privința transformării medicilor veterinari în polițiști: ‘Mi se pare o lipsă de respect față de polițiștii care au făcut o școală’

Dezbatere cu scântei la Ministerul de Interne! ‘Cum stabilește milițianul?’, ‘Pentru a vă dovedi că nu suntem milițieni’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare