sursa foto:  realitatea.net

Ghinea anunță că PNRR-ul de 29 de miliarde de euro e gata! Împreună cu premierul Cîțu, se duce la Bruxelles

Miercuri seara, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că în şedinţa de coaliţie s-a agreat un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Valoarea acestuia este de 29 de miliarde de euro. Totodată, Ghinea a precizat că urmează să meargă la Bruxelles, împreună cu premierul Florin Cîţu, pentru negocierile finale.

Aş vrea să mulţumesc domnului prim-ministru pentru implicare şi tuturor liderilor de coaliţie care, după multe discuţii şi după multe frământări – s-a spus că este o nouă piatră de încercare pentru coaliţie, iată că am trecut de această încercare – avem acum un PNRR de 29 de miliarde, de sub 30 de miliarde, agreat în coaliţie, avem mandat pentru Bruxelles. În săptămâna cu 10 mai merg împreună cu domnul prim-ministru la Bruxelles şi sperăm să avem negocierile finale”, a spus Ghinea.

„Suntem acum la o înţelegere în coaliţie pentru o sumă de sub 30 de miliarde (n.r. – de euro), rămân nişte semne de întrebare care vor trebui discutate de către miniştrii de linie la Bruxelles (…). Vom dezvolta componentele tehnice, este foarte mult de muncă, dar daţi-ne voie să nu dăm detalii pe sume până când nu le discutăm cu Comisia”, a mai spus ministrul.

Sunt câteva sute de linii de investiţii prin care am trecut împreună. Nu am tăiat bucăţi ca atare, am redus de la fiecare sau de la unele care aveau probleme la partea de mediu. Sunt bucăţi din investiţii. Pe partea de păduri, am redus de la partea de drumuri forestiere, de pildă. La sistemul de irigaţii urmează o discuţie a domnului Oros cu Comisia Europeană şi după asta vom decide care va fi decizia finală. Noi încercăm să închidem cât mai multe dintre observaţiile Comisiei. Inclusiv alocările au fost rearanjate în funcţiile de observaţiile Comisiei şi pe chestiunile unde decidem că e prioritate pentru noi, chiar dacă Comisia are momentan altă opinie, mergem mai departe”, a precizat Ghinea, conform Agerpres.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare