sursa foto:  romaniatv.net

Guvernul a decis! Ce se va întâmpla cu voucherele

Guvernul va decide azi în şedinţă prelungirea emiterii de vouchere de vacanţă pentru perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021.

De asemenea, va fi prelungită valabilitatea celor emise în perioada martie – decembrie 2019 şi ianuarie – noiembrie 2020 până la data de 31 decembrie 2021.

Această măsură a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată.

Un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi.

În contextul pandemiei şi al restricţiilor impuse, o parte dintre serviciile/pachetele de servicii turistice achiziţionate de către turişti prin vouchere de vacanţă nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale şi de asemenea, nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea turiştilor şi implicit restituirea sumelor achitate de către aceştia.

Condiţiile cadrului legislativ actual privind circulaţia voucherelor de vacanţă nu prevăd expres interdicţia structurilor de primire turistice şi/sau agenţiilor de turism, în calitate de unităţi afiliate, de a rambursa turiştilor în numerar contravaloarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice achiziţionate total sau parţial prin folosirea ca mijloace de plată a voucherelor de vacanţă.

Vezi și: Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare