sursa foto:  banisiafaceri.ro

Guvernul a DECIS! Cum se vor ȘTERGE datoriile

Guvernul a aprobat, vineri, o hotărâre „BOMBĂ”! Cabinetul Sorin Grindeanu a adoptat, printr-o Hotărâre de Guvern, Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, prin care sunt stabilite modalitatea de desfășurare a ședințelor de conciliere, modul de comunicare cu debitorul și creditorii, tipurile de onorarii pentru administratorul procedurii și lichidator, precum și cuantumul minim și maxim al acestor onorarii.

În cadrul unui comunicat al Guvernului se menționează că Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice va intra în aplicare începând cu 1 august 2017.

Așadar, și persoanele fizice vor putea intra în insolvență.

Cum se va proceda?

Deschiderea procedurii de insolvenţă se va realiza pe baza unei cereri pe care debitorul persoană fizică o poate depune personal sau prin poştă, cu confirmare de primire sau pe e-mail cu semnătură electronică certificată, la comisia de insolvenţă la nivel teritorial din judeţul în care îşi are domiciliul sau reşedinţa de cel puţin 6 luni.

Apoi, în termen de 5 zile de la data primirii cererii, va avea loc o şedinţă de ascultare a debitorului. Dacă debitorul este persoană cu handicap auditiv sau surdocecitate, ascultarea va avea loc cu asigurarea unui interpret în limbaj mimicogestual.

În baza informațiilor transmise de creditori, precum și de debitori, administratorul procedurii va inspecta creanţele. Creanţele exprimate sau consolidate în valută vor fi înregistrate într-un tabel preliminar la valoarea lor în lei, la cursul Băncii Naţionale la data deschiderii procedurii insolvenţei, exceptând cazurile în care legislaţia specială cuprinde prevederi diferite, menţionează documentul citat.

Potrivit capital.ro, planul de rambursare prezentat de administratorul procedurii de insolvenţă trebuie să fie fezabil şi să ţină cont de perspectivele reale de redresare şi circumstanţele aplicabile debitorului. În acest sens, normele metodologice aprobate de Guvern detaliază reperele la care comisia de insolvenţă la nivel central se va raporta pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil şi pentru evaluarea nevoilor de locuit ale debitorilor şi familiilor acestora, în situaţia insolvenţei persoanelor fizice.

Vezi și URIAȘA avere a lui Cristian Boureanu, fostul parlamentar cercetat pentru lovirea unui polițist

Gest uluitor al lui Mircea Badea după eliberarea lui Voiculescu

Au dat lovitura! O emisiune de la noi va fi difuzată în Statele Unite ale Americii

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.