sursa foto:  bursa.ro

Guvernul Orban a fost avertizat! `PNL să nu se joace cu focul !`

Ministrul Mediului – Costel Alexe – și cel al Sănătății – Victor Costache –  au promis sîmbătă că bugetul național pe anul 2020 va include toate sumele de care e nevoie pentru a urgenta deschiderea șantierului la autostrada Iași – Târgu Mureș.
E drept, cei doi miniștri nu au făcut de bună voie această promisiune ci doar la presiunea TopIași. Necesarul pentru finalizarea tuturor documentelor autostrăzii ar fi de circa 150 milioane euro dar 85% din această sumă ar urma să fie suportată de Comisia Europeană.
De 3 ori s-au ferit să ofere garanții
Cei doi miniștri au susținut o conferință de presă comună la sediul PNL Iași, fiecare lăudându-se jurnaliștilor cât de multă reformă va face el pe domeniul său. Pentru că ambii se lăudau repetat că sunt ”fiu al Iașului” – Costache – și ”reprezentantul Iașului în Guvern” – Alexe – TopIasi i-a întrebat frontal: ”în calitatea de miniștri ai Iașului puteți garanta alocarea în bugetul pe 2020 a tuturor sumelor necesare finalizării studiilor de fezabilitate și proiectului tehnic pentru autostrada Iași – Târgu Mureș?”.
Costache nu a fost în strare să spună nimic iar Alexe a încercat să evite răspunsul simplu – ”da„ sau ”nu” – încercând să spună că ”PNL și-a asumat proiectul acesta, știți foarte bine”.
TopIasi: ”domnilor miniștri, spuneți clar, garantați sau nu prezența banilor pentru autostradă în buget?”
Victor Costace: ăăăă
Costel Alexe: „domnul Orban, premierul României a promis că va face tot ce se poate”
TopIasi: ”domnilor, nu ocoliți răspunsul. Vor fi sau nu în buget banii necesari pentru autostradă?”
un alt jurnalist: ”aveți grijă ce spuneți că altfel nu mai călcați la o a doua conferință de presă la Iași”
Costel Alexe: ”vor fi toți banii necesari”.
ONG-ist: ”PNL să nu se joace cu focul”
Vicepreședintele asociației ”Împreună Pentru A8” – Cătălin Urtoi – a ținut să avertizeze PNL să nu se joace cu declarațiile politicianiste. ”Până acum actualul Guvern ne-a lăsat impresia că e altfel decât cel precedent în privința autostrăzii. Miercuri vom afla oficial dacă vor fi alocaţi bani în Legea Bugetului pe 2020 pentru A8, atunci când voi avea prima întâlnire cu Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, în calitate de Consilier Onorific al acestuia şi cu Directorul General CNAIR, întâlniri la care va participa şi Preşedintele Comisiei Transporturi din Camera Deputaţilor, domnul deputat Marius Bodea. Fără alocare bugetară nu vom putea vorbi de pasul următor, adică licitaţii pentru SF+Proiectare pentru toată autostrada A8 şi depunerea cererii de finanţare din partea Comisiei Europene pe POIM 1(2014 – 2020), în aşa fel încât să finalizăm aceste studii în perioada 2020- 2021, aşa cum au declarat la prima întrevedere cei din PNL. PNL trebuie să înţeleagă că autostrada Ungheni – Iaşi – Tg.Mureş este un proiect vital pentru Moldova.”, a spus Cătălin Urtoi, informeaza topiasi. 

Vezi și

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare