sursa foto:  timponline.ro

Guvernul Orban nu se ține de cuvânt? După reorganizare, Ministerul Educației, cu 100 de posturi mai mult

Guvernul Orban a promis că va face execuții în aparatul bugetar, astfel încât angajații pe pile să dispară din sistem.

Totuși, în Ministerul Educației și Cercetării, în loc să scadă numărul total de posturi după reorganizare, acesta crește cu 116 posturi.

Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în guvernarea trecută. Este vorba despre o creștere cu 116 posturi, adică aproape 18%, a organigramei. În condițiile în care fostele ministere aveau împreună 654 de posturi, actualul are 770 de posturi, potrivit proiectului. De precizat că Ministerul ar urma să înglobeze și Autoritatea pentru învățământ dual, precum și Institutul de Științe ale Educației, informează edupedu.ro.

Ministerul Educației Naționale, înființat în 2017, avea, potrivit HG de organizare, 497 de posturi, iar Ministerul Cercetării și Inovării, înființat tot în 2017, avea 157 de posturi. Combinate, cele două aveau împreună 654 de posturi. Noua structură, numită Ministerul Educației și Cercetării, are 770 de posturi.

O posibilă explicație pentru numărul suplimentar de posturi ar putea fi în preluarea de la inspectoratele județene a 20 de posturi, cu tot cu oamenii care le ocupă, fiind posturi desprinse în 2017 din organigrama ministerului, mai exact din cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Capital Uman – OI POCU. Posturile respective fuseseră alocate în 2017 către inspectoratele Alba, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj și Timiș.

Trebuie precizat că, în privința demnitarilor, schema a fost redusă: de la doi miniștri, a rămas doar unul pentru că a dispărut Ministerul Cercetării;  în loc de 7 secretari de stat, noul minister va avea doar 4; în loc de doi secretari generali, rămâne doar unul.

Vezi și

EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Lovitură pentru sute de mii de români! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Orban

Toți pensionarii sunt vizați- Ce se întâmplă din toamna anului 2021

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare