sursa foto:  stiripesurse.ro

Guvernul Orban trece la treabă

Guvernul Orban mută în forță! Premierul se implică direct în două proiect legislative semnificative.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va decide astăzi, introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de plen a mai multor proiecte, printre care cel referitor la abrogarea recursului compensatoriu.

Astfel, proiectele care vor fi dezbătute de plenul Camerei Deputaţilor, sub rezerva primiri rapoartelor de la comisiile de specialitate, sunt: propunerea legislativă de abrogare a Legii 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare şi de completare a Legii 286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale, au precizat surse parlamentare, scrie Agerpres.

Conform surselor citate, propunerile referitoare la abrogarea recursului compensatoriu şi a pensiilor speciale au aparţinut reprezentanţilor PSD.

Alte proiecte se referă la Ordonanţa Guvernului 40/2019 privind modificarea şi completarea Legii 115/2015 referitoare la alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene, dar şi la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.

Sunt introduse pe ordinea de zi şi două proiecte de lege de modificare a Codului fiscal, unul dintre ele referindu-se la eliminarea supraaccizei la carburant.

Potrivit programului Camerei Deputaţilor, postat pe site-ul instituţiei, următoarea şedinţă de plen va avea loc miercuri.

Premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a declarat luni că, în cazul în care Parlamentul nu va vota iniţiativa legislativă a liberalilor privind abrogarea recursului compensatoriu, această prevedere va fi inclusă într-un proiect pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea.

Vezi și

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

Omul dat afară, de la conducerea MAI, de Marcel Vela încasează o pensie impresionantă

Au destructurat Poliția Locală! Primarul a dat ordin de desființare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare