sursa foto:  mediafax.ro

Guvernul pregătește o nouă strategie de creștere a natalității. Kelemen Hunor: ‘Vrem să sprijinim familiile în construcția de locuințe și asta vom propune’

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat că actuala Coaliție de guvernare are în vedere sprijinirea familiilor cu unul sau mai mulți copii în ceea ce privește construcția de locuințe, prin credite nerambursabile sau parțial rambursabile.

Kelemen Hunor a precizat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că natalitatea este în scădere accentuată, după ce în anul 1990 numărul copiilor născuţi era de peste 300.000, iar în 2020 de doar 178.000.

 

Vicepremierul a subliniat faptul că părinţii trebuie încurajaţi să aibă mai mulţi copii nu doar prin mărirea alocaţiilor, ci şi prin alte măsuri.

 

„Vrem să sprijinim familiile în construcţia de locuinţe şi asta vom propune. Toate aceste măsuri vor fi detaliate în proiecte de legi, până la sfârşitul anului. (…) Noi am spus că în acele familii în care este un copil, merge cu credit fără dobândă, unde sunt doi copii mai dai ceva din credit şi doar o parte trebuie rambursată – noi am spus să mergem până la 70% în prima parte, în cazul familiilor cu trei sau mai mulţi copii valoarea creditului trebuie rambursată în proporţie de 65%, 60% şi 55%, în funcţie de posibilităţile bugetare. Perioada propusă de către noi va fi de solicitare a creditului între 2022 şi 2028-2029. Trebuie să mergi pe o perioadă mai lungă, ca să aibă această măsură şi efecte în societate”, a detaliat Kelemen Hunor.

Acesta a menţionat că alte măsuri avute în vedere sunt construcţia de creşe, program deja demarat, dar şi acordarea indemnizaţiei de îngrijire a copiilor şi pentru bunici sau reducerea impozitului pe venitul global în funcţie de numărul de copii, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Kelemen Hunor pune punctul pe i: ‘Din salariul net, maxim 75% poate să fie pensia. Așa fac nemții, așa fac francezii’

Kelemen Hunor, despre scandalul măririi alocațiilor pentru copii: ‘Scuze pentru această încurcătură, vom corecta asta, e obligația noastră’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare