sursa foto:  gorjdomino.ro

Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Guvernul condus de premierul Mihai Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală. Cabinetul Tudose vrea să scoată apele minerale din legea generală a minelor și a elaborat un proiect de lege a resurselor hidrotermale.

Printre altele, actul normativ prevede majorarea cu peste 67% față de nivelul actual a taxei anuale pe suprafață de explorare a acestor resurse și cu 34% a taxelor de prospecțiune și de exploatare a acestora.

Totodată, producătorii așa-numitelor „ape de izvor” și „ape de masă”, adică ai tipurilor de apă potabilă îmbuteliată neincluse pe lista oficială aprobată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) cu cele 68 de ape minerale naturale carbogazoase sau plate recunoscute în România, vor fi obligați să încheie contracte de concesiune cu ANRM și să plătească redevențe și taxe de exploatare la bugetul de stat. Mai mult, se introduce și pentru apele de izvor exigența recunoașterii oficiale a acestora de către ANRM, în baza une documentații tehnice, la fel ca pentru apele minerale naturale, informează profit.ro.

Vezi și Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

Toți angajatorii trebuie să știe asta! Ce trebuie să facă până, cel târziu, vineri, 25 august

Detaliu nespus! Ce nu știai despre omul care l-a readus pe Florian Coldea în sistem

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare