sursa foto:  economica.net

În plină criză de energie, după anunțul plecării din România făcut de gigantul Enel, Statul Român ar putea prelua compania

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut un anunț-bombă, după ce gigantul Enel a spus că va părăsi piața din România, în 2023.

Florin Spătaru a precizat că, deși nu există nicio strategie de preluare a acestei companii, Guvernul se va uita foarte atent la situația furnizorilor din piață.

Dpă cum știți s-a discutat acum ceva timp de înființarea unui furnizor de energie cu acționar Statul Român, a afirmat ministrul Florin Spătaru.

Nu există nicio strategie de preluare a acestei companii, dar după cum știți s-a discutat acum ceva timp de înființarea unui furnizor de energie cu acționar statul român.

Guvernul se va uita foarte atent la siuația furnizorilor din piață”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, pentru Realitatea Plus.

Vezi și Cutremur pe piața de energie! Gigantul cu 3 milioane de clienți părăsește piața din România! Anunțul Enel

Grupul Enel, cel care are circa 3 milioane de clienți pe piața din România, își face bagajele. Gigantul de piața de energie a anunțat că va părăsi piața românească.

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day, informează Agerpres.

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare