În plină epidemie de coronavirus, omul instalat de Guvernul Orban îi liniștește pe românii afectați de coronavirus: ‘Indiferent de numărul românilor care vor intra în șomaj tehnic’

Omul instalat de Guvernul Orban, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Victor Picu, îi liniștește pe români, în plină epidemie de coronavirus.

Picu afirmă că statul va deconta angajatorilor ajutorul pentru şomajul tehnic, indiferent de numărul angajaţilor pe care companiile îi vor trimite în şomaj tehnic. Instituţia ia în calcul şi situaţia în care numărul salariaţilor va depăşi 1 milion, scrie zf.ro.

„Lucrăm cu mai multe scenarii şi sigur că aceasta este o variantă pe care o luăm în calcul. Însă, în niciunul dintre scenarii nu există ideea de limitare bugetară. Vreau să-i asigur pe cetăţeni că ANOFM va plăti către angajatori sumele necesare, indiferent de numărul românilor care vor intra în şomaj tehnic”, a declarat Victor Picu, pentru ZF.

La finalul primei zile de depunere a cererilor pentru şomaj tehnic, ANOFM a înregistrat la nivel naţional 6.096 de cereri, pentru un număr de 67.243 de angajaţi.

.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare