sursa foto:  mediafax.ro

În week-end, Poliția a demarat controale-fulger! S-au dat amenzi de aproape jumătate de milion de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București anunță, în cadrul unui comunicat de presă, că în week-end s-a controlat la sânge, în Capitală.

Au fost verificate peste 1.780 de obiective: piețe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun. Totodată, potrivit DGPMB, amenzile s-au ridicat la aproape jumătate de milion de lei.

„La acest sfârșit de săptămână , în zilele de sâmbătă și duminică , Poliția Capitalei a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Direcției de Sănătate Publică au fost verificate peste 1.780 de obiective: piețe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun.

Pe parcursul perioadei au fost legitimate peste 4.200 de persoane și în aproximativ 1.000 de mijloace de transport în comun, de suprafață, dar și de subteran au fost efectuate controale.

În urma verificărilor privind modul în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020, au fost constatate și aplicate peste 1.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 427.625 lei.

Polițiștii aflati in teren au revenit cu recomandări privind portul măștii de protecție și pentru păstrarea distanțării fizice.

Acțiunile de verificare continuă și la acest moment și așa cum am precizat, vor continua și în zilele următoare.

Facem apel la toți cetățenii, să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare.

În ultimele 48 de ore au fost înregistrate și aproape 70 de apeluri la TELVERDE 0800 800 165, în urma cărora au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, informează Poliția Capitalei.

Peste 130 de metrouri, verificate duminică

„Ca în fiecare zi, și la sfârșit de săptămână, transportul în comun de subteran a fost în atenția polițiștilor, care au efectuat verificări privind respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost verificate peste 130 de trenuri aflate în circulație, fiind legitimate mai mult de 260 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, au fost aplicate peste 90 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii acționează și la această oră și o vor face în permanență.

Atât în stații, în trenuri, cât și în zonele de acces, polițiștii, în uniformă sau în civil, precum și jandarmii fac recomandări privind respectarea măsurilor de protecție individuală”, anunță DGPMB.

Vezi și

Un fost șef SPP, îndemn pentru români: ‘Să-i alungăm pe lași, veniți la Parascheva, veniți cu toți la Iași!’

EXCLUSIV A apărut primul ‘Baron’ USR! E scandal în partidul condus de Barna (surse)

Mare atenție! Riscați să rămânți fără acest tip de pensie

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare