sursa foto:  monitorulexpres.ro

Încă o lovitură pentru șeful Jandarmeriei! Denunț devastator: Va fi anchetat și de Parchetul Militar

Colonelul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, mai încasează o lovitură dură! După ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au deschis un dosar penal pe numele lui Enescu, iar Direcția de Generală de Audit Intern din cadrul MAI a început o anchetă internă, acum Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI i-a făcut plângere penală la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București.

Toate acestea după ce Bogdan Enescu și-a pontat ore suplimentare fictive în perioada stării de urgență.

Denunț împotriva domnului Inspector General al Jandarmeriei Române, col. Bugdan Enescu, pentru următoarele considerente:

În fapt, am luat cunoștință de faptul că domnul colonel Bogdan Enescu, Inspector General al Jandarmeriei Române, în lunile aprilie, mai și iunie 2020 și-a adăugat un număr total de peste 800 de ore suplimentare în mod fictiv și a utilizat înscrisurile ce cuprindeau respectivele înregistrări cauzând un prejudiciu instituției, săvârșind astfel infracțiunile de abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art.297 C.pen., fals intelectual, faptă prev. și ped. de art.321 C.pen., uz de fals, faptă prev. și ped. de art.323 C.pen., fapte săvârșite în concurs.

Arătăm în prealabil că, în conformitate cu dispozițiile art. 114 din Codul Muncii, „(1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

(2) Prin excepție, durata timpului de muncă, ce include și orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referință de 4 luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână. (…)”

Prin urmare, chiar dacă ar fi fost în realitate prestate, domnului colonel Bogdan Enescu nu îi era permis să presteze un număr atât de ridicat de ore suplimentare.

Totodată, în conformitate cu art. 121 C. Muncii, munca suplimentară urmează a se face la cererea angajatorului ori, din cunoștințele noastre nu a existat vreun astfel de document oficial, în speță ordin al Ministrului Afacerilor Interne, prin care să i se solicite prestarea respectivului număr de ore suplimentare. În orice caz, având în vedere nelegalitatea prestării unui număr atât de ridicat de ore suplimentare considerăm că nici nu ar putea exista un astfel de document având în vedere că în situația în care ar exista, respectivul act adminsitrativ ar fi lovit de nulitate absolută, fiind contrar dispozițiilor art. 121 C. Muncii.

(…) În concluzie, prin adăugarea în trei luni diferite a respectivelor ore suplimentare, întocmirea de înscrisuri privind orele suplimentare ce nu au fost efectuate urmată de folosirea respectivelor înscrisuri pentru a beneficia de sporul de ore suplimentare cauzând în acest mod un prejudiciu instituției din care face parte reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu în formă continuată, o infracțiune de fals intelectual în formă continuată, o infracțiune de uz în fals în formă continuată, toate aceste infracțiuni aflându-se în concurs”, se arată în denunțul făcut de Dumitru Coarnă, la Parchetul Militar.

Denunțul lui Dumitru Coarnă are la bază un articol scris de Național.

Vezi și

Doctorul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus aruncă-n aer sistemul medical: În DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici

EXCLUSIV În plină pandemie, rromii încalcă legea, iar jandarmii închid ochii!

Scandalos! Cum a ajuns Judecătoarea Camelia Bogdan să primească 25.000 de dolari de la Fundația Centrul Rațiu pentru Democrație

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare