sursa foto:  gazetadecluj.ro

Începe ancheta OMS privind originea coronavirusului! Echipa de experți care a ajuns azi în China

Începe ancheta Organizației Mondiale a Sănătății! O echipă de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată să ancheteze asupra originii coronavirusului a ajuns joi, în China, la Wuhan, locul unde s-a declanșat pandemia. Misiunea OMS este alcătuită din zece oameni de ştiinţă, din mai multe țări: Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia.

Această vizită este extrem de sensibilă pentru Beijing, dornic să îndepărteze orice responsabilitate în pandemia care a făcut circa două milioane de morţi în întreaga lume. Iniţial prevăzută să înceapă săptămâna trecută, ea a fost anulată în ultimul moment din lipsa vizelor necesare pentru echipă, informează Antena3.ro.

Experţii sunt supuşi imediat după sosire la o carantină de două săptămâni.

„După discuţii, echipa de experţi ai OMS (…) se va duce în China începând cu 14 ianuarie pentru inspecţii. Ei vor efectua cercetări în comun cu oamenii de ştiinţă chinezi cu privire la originile COVID-19″, a declarat Ministerul Sănătăţii chinez, luni, într-un scurt comunicat, potrivit Reuters.

Vezi și

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare